• Reklam

38 Düzensiz göçmen kurtarıldı

Çanakkale’nin Eceabat sahilleri açıklarında yurt dışına bot ile kaçmak isteyen 38 göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

38 Düzensiz göçmen kurtarıldı
22 Ekim 2021 - 17:21
Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Kabatepe mevkiisi sahillerinden bir grup düzensiz göçmen lastik bot ile yurt dışına kaçmak istedi. Gece saat 00:30 sıralarında gerçekleşen olayda lastik botun motoru arızalandı. Göçmenler Acil Çağrı Merkezi 112'yi arayarak yardım istedi. Yardım talebinin alınmasını müteakip, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı Arama Kurtarma Merkezi koordinesinde, Gökçeada’da konuşlu TCSG-91 ve TCSG-903 Botlar ile Akbaş/Eceabat’ta konuşlu Kontrol Bot 4313 olay yerine gönderildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda, içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik bot 01:30 sularında Kabatepe’ye yaklaşık 1,5 deniz mili uzaklıkta motoru arızalanmış vaziyette tespit edildi. Lastik bot içinde bulunan düzensiz göçmenler emniyetli bir şekilde TCSG-903 bot üzerine alınarak, sağlık durumları kontrol edildi.

Yapılan kontrolde 15’i erkek, 6’sı kadın, 13’ü erkek çocuk ve 4’ü kız çocuk olmak üzere toplamda 38 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen sağ olarak Kabatepe Limanı’na intikal ettirildi.

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Denizlerimizde her türlü yasa dışı faaliyetle mücadeleye ve can güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalara 24 saat esasına göre devam edilecektir.” dendi.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum