KAYA ÜZEN YENİDEN UMAT İPSALA GÜMRÜK VE TURİZM İŞLETMELERİ TİC.A.Ş. BAŞKANI SEÇİLDİ

UMAT İpsala Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. 'nin pandemi dolayısıyla ertelenen ve birlikte yapılmasına karar verilen 2019-2020 yılına ait Olağan Genel Kurulu Toplantısı 05.03.2021 tarihinde şirket merkezinde gerçekleşti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, UMAT Umumi Mağazalar Türk A.Ş, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Borsası ve Trakya Oda ve Borsalarının ortaklığı ile kurulmuş olan Şirketin Genel Kuruluna TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Umat İpsala Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen ve şirket hissedarları katıldı.

Genel Kurulda, Çanakkale Ticaret Borsası ve UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. Başkanı Kaya Üzen ve Yönetim Kurulu Üyeleri 3 yıllığına yeniden seçilerek güven tazeledi.

Seçimli gerçekleşen Genel Kurul Toplantısında Başkanlık Divanında, Toplantı Başkanı Mahmut Kutlucan, oy toplama memuru Burkay Araz, tutanak yazmanı Şadan Giral, ve Bakanlık temsilcisi Uğur Denktaşcı yer aldı.

Genel Kurulda öncelikle Şirketin çalışmaları ve projelerinin yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi.  Ayrıca 2019-2020 yıllarını içeren yıllık faaliyet raporları sunularak, finansal tablolar görüşülerek müzakere edildi.

Toplantı açılışında UMAT İpsala Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen yaptığı konuşmada; Genel Kurul’da tüm üyelerin oylarıyla seçilmesinden dolayı tüm üyelere teşekkürlerini sunarak sözlerine başladı. Başkan Üzen konuşmasına İçinde yaşadığımız bu son dönemden dolayı meşakkatli bir yoldan geçildiğini ve Umat İpsala olarak yapılacak çok iş olduğunu belirtti ve el birliğiyle üstesinden gelinebileceğini vurguladı.

Başkan Üzen ayrıca Modernizasyonu yapılan Mayıs ayında bitirilmesi planlanan İpsala Sınır kapısı ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Üzen, “Şirketimizin bugün ulaşmış olduğu başarı için Çok Değerli Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, başta olmak üzere, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan hanımefendi’ye, emeği geçen siz değerli hissedarlarımıza ve şirket çalışanlarımıza Yönetim Kurulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Genel Kurulun dilek ve temenniler maddesinde Genel Kurulda yer alan Oda Borsa Başkanları, Başkan Üzen ve Yönetim Kurulu Üyelerine tebriklerini ileterek, hayırlı olması temennisinde bulundular.

Üç yıllığına seçilen Yönetim Kurulu şu şekildedir;

S. Kaya ÜZEN Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı

Osman SARI Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı

Tamer DİNÇŞAHİN İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi

Atilla SÜMER İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi

İbrahim GİRGİN İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı

Recep ZIPKINKURT Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Yüksel ERTAN Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı

çtbbaşkanıkayaüzen umatipsalagümrükveturizmişletmeleritic.a.ş.başkanı çanakkale