TİCARET BORSASINA AZERBAYCAN HEYETİNDEN ZİYARET

Çanakkale Ticaret Borsası'na Azerbaycan Heyetinden ziyaret gerçekleştirildi.

Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinin Rektörü Adalat MURADOV başkanlığındaki Azerbaycan Heyetinde, Milletvekilleri Aydın HÜSEYNOV ve Elnur ALLAHVERDİYEV, Azerbaycan-Fransız Üniversitesinin Yönetici müdürü Vazeh ASGAROV, YAP Bakü Merkez Sabuncu İlçe Başkanı Araz KHUDADANOV ve Yeni Azerbaycan Partisi Genel Merkez Uzmanı Mais GÜNESHLİ yer aldı.
Heyete, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat, Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Başkan Yardımcıları Aslı Akgül, Sinan Erdoğan Yönetim Kurulu Üyeleri Ergin Kara, Ali Atak, Meclis ÜyeleriNazmi Tok, Şevket Yalçıntekin ile Borsa komite üyeleri ev sahipliğinde bulundu.
Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Ergin Sezen ve program sorumlusu Av. Kağan Tonka’nın da bulunduğu ziyarette Başkan Abdullah Deniz ve Sektör Üyeleri, Azerbaycan yetkilileri ile bir süre görüşerek sohbet etti.
Azerbaycan Heyetinin İlimize ve Ticaret Borsasına ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz konuşmasında “Azerbaycan Türkü kardeşlerimizle; tıpkı geçmişimiz gibi, geleceğimiz de, kaderimiz de birdir. İşte bu yüzden dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycanlı kardeşlerimizi ilimizde konuk etmek bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir.
Değerli Dostlarımız; İki devlet, tek millet düsturuyla, neredeyse 100 yıldır; her geçen gün daha da büyüyen bir kardeşlik bilinciyle; bugünlere geldik. Birlik ve beraberlik ruhumuzu, her alanda geliştirmeli ve iş birliğimizi daha da artırmalıyız” dedi.
Başkan Deniz devamla “Bilindiği üzere ülkemiz 6 Şubat tarihinde 11 ilimizi etkileyen bir deprem afeti yaşadı. Bu süreçte can Azerbaycanlı kardeşlerimizi her şehrimizde yanımızda gördük. Bunun için kardeş ülke Azerbaycan’a yürekten teşekkür ediyoruz. Elbette kaybettiğimiz canlarımızı geri getiremeyiz ama şehirlerimizi inşallah en kısa zamanda yeniden imar ve ihya edeceğiz. Bizlerde Çatı Kuruluşumuz TOBB öncülüğünde iş dünyası konut seferberliği başlattık.” dedi.
Ziyarette; Heyet Başkanı Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinin Rektörü Adalat MURADOV, Milletvekilleri Aydın HÜSEYNOV ve Elnur ALLAHVERDİYEV, Çanakkale’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, güzel sahipliğinden dolayı Borsa Başkanı Deniz, Rektör Murat ve Heyete teşekkürlerini sundular.
İki taraf heyetleri arasında tek millet, iki devlet ve tek yumruk vurgusu yapıldı. Görüşmede ayrıca Borsa faaliyetleri tanıtılarak, Çanakkale ekonomisi hakkında sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.
Toplantının sonunda Azerbaycan Heyeti’ne yöresel ürün takdimi yapılarak, iki ülke heyeti toplu fotoğrafta bir araya geldi.
 

çanakkale ticaret borsası’na azerbaycan heyetinden ziyaret gerçekleştirildi.