• Reklam

BÜLENT ÖZ YAPMIŞ OLDUĞU CANLI YAYINLA TÜKENMİŞLİĞİNİ KABUL VE İLAN ETMİŞTİR!!!

ALGI OPERASYONUNU BİZZAT BÜLENT ÖZ YAPMAKTADIR!

BÜLENT ÖZ YAPMIŞ OLDUĞU CANLI YAYINLA TÜKENMİŞLİĞİNİ KABUL VE İLAN ETMİŞTİR!!!
07 Haziran 2022 - 17:45
Zira yapmış olduğu açıklamanın sebebi “Bir süredir belli basın yayın organlarında ve siyasi mecralarda hakkında yürütülen algı operasyonu” değil; geçirmekte olduğu ve halen devam etmekte olan, HAKKINDA YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI VE HAFTADA ÜÇ GÜN İMZA VERME ŞEKLİNDE ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDIĞI CEZA SORUŞTURMASI’DIR. Kendisinin ifade ettiği şekliyle masumiyetinin ispatlandığı ve beraat ettiği gibi bir durum da söz konusu değildir. Ceza Soruşturması ve hukuki süreç devam etmektedir.
Bu durumun sebebini de anlaşılmaz bir şekilde ısrarla siyasi bir mecraya, siyasi bir hesaplaşma niyetine ve siyasi bir algı operasyonuna çekmek istemektedir. Halbuki olayın sebebi çok basittir ve kuzeninin Cumhuriyet Savcılığı’na yapmış olduğu, bilgi ve belgelerle desteklenmiş çok ciddi iddiaların bulunduğu bir şikayettir.
Kuzeninin yapmış olduğu bu şikayet sebebiyle geçirmekte olduğu Ceza Soruşturması’nı siyasi bir mecraya çekmek istemesi asıl Bülent ÖZ’ün yaptığı bir algı operasyonudur.

BÜLENT ÖZ ÇÖP TOPLAMA İHALESİ İLE İLGİLİ OLARAK YAKLAŞIK MALİYET HESABININ NASIL YAPILDIĞINDAN DEM VURUP İŞİN GERÇEĞİNİ SAPTIRMAKTADIR!
Zira Çöp Toplama İhalesi ile ilgili durum ihalenin 3 kere iptal edilmesidir. İptal edilen bu 3 ihalede de şu an çöp toplama işini yapan firmanın vermiş olduğu teklifin altında teklif veren başka bir firma vardır. FAKAT HER NEDENSE DAHA DÜŞÜK TEKLİF VEREN BAŞKA BİR FİRMA VARKEN ŞU AN ÇÖP TOPLAMA İŞİNİ YAPAN FİRMA DAHA DÜŞÜK TEKLİF VERİP ÇÖP TOPLAMA İHALESİNİ ALAMADIĞI İÇİN BU 3 İHALE DE İPTAL EDİLMİŞTİR.
Çöp Toplama İşi ihale ile istenen firmaya verilemeyince de Belediye Şirketi üzerinden ihalesiz bir şekilde verilmek istenen firmaya adrese teslim verilmiştir.
Tabi bu arada çöp toplama işini alan firmaya ait olan evin mülkiyeti Bülent ÖZ’ün yakın bir arkadaşına devredilerek bu evin restorasyonu ve tadilatı yapılıp Bülent ÖZ bu evde oturmaya başlamıştır. İşin bu yönüne yani şu an oturduğu evin çöp toplama işini yapan firmaya ait olduğuna ve sonrasındaki mülkiyet değişikliğine ise Bülent ÖZ her nedense hiç değinmemiş, bu kirli ilişkiyi normal gösterecek hiçbir açıklama yapamamıştır.
Eşinizle olan Whatsapp yazışmalarınızda geçen dairenin mülkiyetinin kimin üzerine olacağı konusu bu dairelerin size ait olduğunu ispat etmiyor mu?

WHATSAPP YAZIŞMALARININ HİÇBİR HUKUKİ KARŞILIĞININ OLMADIĞI BEYANI KOSKOCA BİR YALANDIR!
Bülent ÖZ açıklamasında “Whatsapp yazışmalarının hiçbir hukuki karşılığı olmadığı gibi bunlar da doğru değildir” demektedir.
Halbuki whatsapp yazışmaları hukuk davalarında olduğu gibi ceza soruşturmalarında ve ceza davalarında da delil olarak kullanılabilir. Whatsapp yazışmalarının delil olarak kullanıldığı ve delil olarak kabul edildiği birçok dava dosyası mevcuttur.
Bülent ÖZ’ün tek bir cümle ile “whatsapp yazışmaları doğru değildir” diye kestirip atması, bu yazışmaların içeriğine ilişkin ikna edici bir açıklama yapmaması da verecek bir cevabının olmamasından kaynaklanmaktadır.
BÜLENT ÖZ’ÜN BELEDİYEDEN MENFAAT SAĞLANMADIĞI SÖYLEMİ GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR!
Bülent ÖZ’ün Belediye Başkanlığı nüfuzunu kullanıp kendisinin ve ailesinin şahsi harcamalarını kuzenine yaptırdığına ilişkin bilgi ve belgeler basında paylaşılmıştır. Hal böyleyken Bülent ÖZ’ün belediyeden menfaat sağlanmadığını söylemesi tam bir pişkinlik örneğidir.
Bu vesileyle soruyoruz; malum şahıs olarak bahsettiğiniz kişinin öz kuzeniniz olduğunu söylemeye utanıyor musunuz? Bu şahıs milletvekilliği ve belediye başkanlığı seçimlerinde sizinle birlikte çalışmadı mı? O dönemde kuzeniniz olan kişi, yolsuzluklarınızı deşifre edince mi malum kişi oldu?
Kuzeninize, göreve gelir gelmez işleri ihale etmek yerine doğrudan temin ile adrese teslim olarak vermeniz, eşinizin şahsi harcamaları, çöp firmasından aldığınız evin tadilat giderleri, spor kulübü sponsor ödemeleri, belediye meclis üyelerinizi götürdüğünüz yurtdışı gezi ödemeleri gibi harcamaları, aranızda geçen whatsapp yazışmalarınızdaki “tüm harcamaların belediyeye yapılan işlere ilave edilmesi” şeklindeki talimatınızla belediyeye dolaylı olarak fatura ettirmeniz, Çan halkının kamu hakkını gasp etmek değil midir? Üç gün öncesinden duyurusunu yapmış olduğunuz ve dün yapmış olduğunuz canlı yayında bu iddiaların hiçbirisine makul ve mantıklı bir açıklama getiremediniz. 6 Haziran Pazartesi günü doğruları açıklayacağım dediniz fakat yapmış olduğunuz açıklamada hakkınızdaki iddialara ilişkin hiçbir doğruyu ve gerçeği göremedik. Dağ fare doğurdu. Babanızın çiftliği gibi yönettiğiniz belediye işlerindeki gizli ortaklığınız sonrası ne oldu da kuzeniniz size şantaj yaptı ve şahsınıza yapıldığını ifade ettiğiniz bu şantaj iddianızı yargıya taşıyabildiniz mi?

KÖMÜR YOLSUZLUĞU İDDİALARI KOCAMAN BİR BALONDAN İBARETTİR!
Zira iddia edilen kömür ile ilgili gerek Bülent ÖZ ve gerekse de bu iddiayı ortaya atan kişiler sadece hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan birkaç cümlelik bir Facebook paylaşımına dayanmakta, bunun haricinde hiçbir bilgi, belge ve delili ortaya koyamamaktadır. Bilgi, belge ve delil olmadan sadece lafla sözle iddiada bulunmanın da hiçbir inandırıcılığı ve itibar edilecek bir tarafı yoktur.
Ayrıca Türkiye Kömür İşletmeleri’nin kömür satışına ilişkin usul ve esasları bellidir. Bu usul ve esaslara aykırı bir durum varsa bilgi, belge ve delilleri ile beraber gider Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunursunuz. Sosyal medyada, şurda burda bu iddiayı gündeme getirmek sadece gündemi sulandırmaktan ibarettir.

SAMİ YAVAŞ HAKKINDAKİ İDDİA HİÇBİR SOMUT DELİLE DAYANMAMAKTADIR.
Bu iddialar, siyasi olarak üretilmiş iddialardır. İddiaların hiçbiri Belediye Başkanlığı’na ilişkin iddialar değildir. Kaymakamlık tarafından soruşturma izni de verilmiştir. Dosyaya Sami YAVAŞ’ın masumiyetine ilişkin bilgi ve belgeler sunulmuş, istenildiği zaman ifade vermeye hazır olduğu da bildirilmiştir.

BÜLENT ÖZ’ÜN TERMAL OTEL SATIŞ İHALESİNDE İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ BİR KAMU ZARARININ TESPİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEMESİNİN GERÇEKLERLE ALAKASI YOKTUR!
Öncelikle şunu ifade edelim ki ortada iddia edildiği gibi kamu zararı oluştuğuna dair bir müfettiş raporu yoktur. Böyle bir rapor hiçbir zaman olmamıştır.
Müfettiş ilk geldiğinde 2.7 milyon TL kamu zararı olduğuna dair bir ilk teftiş raporu düzenlemiştir. Ancak bu raporu düzenlerken termal otelin hem inşaatını hem de ihalesini yapan belediyedeki hiçbir çalışanın bilgisine başvurmamıştır.
Akabinde ise rapor Bakanlığa gidip soruşturma izni hakkında karar verileceği aşamaya gelindiğinde aynı müfettiş “Kamu zararının oluştuğunu gösteren somut veriler bulunmamaktadır” diyerek Bakanlık soruşturma izni vermemiştir.
Soruşturma izni verilmeyen bu karara Bülent ÖZ’ün başkanı olduğu Çan Belediyesi 1 aylık yasal süresi içerisinde de itiraz etmemiştir.
Ayrıca Termal Otel Satış İhalesi’nin iptali ile ilgili açılan dava da reddedilmiştir. Dolayısıyla termal otel satış ihalesinde hem müfettiş hem de mahkeme kararıyla iddia edildiği gibi bir kamu zararının tespit edildiğinin söylenmesi tamamıyla yalan olup tam bir çamur at izi kalsın psikolojisidir.

BÜLENT ÖZ KENDİSİ İLE İLGİLİ SOMUT İDDİALARA DOYURUCU VE İKNA EDİCİ AÇIKLAMALAR YAPAMAMIŞTIR!
Çan Belediye Başkanı Bülent ÖZ 19 dakikaya yakın bir canlı yayın yapmıştır.
Ancak bu 19 dakikalık canlı yayının büyük bir kısmı kendisini masum gösterebilmek adına başkalarına attığı çamur ve iftiradan ibarettir. Bu çamur ve iftiralara dair cevaplar da yukarıda detaylı bir şekilde verilmiştir.
Canlı yayının kalan kısmında ise kendisine algı operasyonu yapıldığı, olayın siyasi bir hesaplaşmaya döküldüğü, her ne kadar hakkındaki ceza soruşturması devam etse de masumiyetinin ispat edildiği masalı gibi aslı astarı olmayan konulara değinmiş, kendisi hakkındaki somut ve delile dayalı ciddi iddialar için ise ancak birkaç cümle sarf edebilmiştir.
Kendisi hakkındaki somut ve delile dayalı bu ciddi iddialar hakkında ise bilgi ve belgeye dayalı olarak kamuoyunu tatmin edici, doyurucu, ikna edici ve hayatın olağan akışına uygun hiçbir açıklama yapamamıştır.
Geldiğimiz noktada kamuoyunun da Bülent ÖZ’e bir inancı ve güveni kalmamıştır. Çünkü artık Çan Belediye Başkanı Bülent ÖZ’e bırakın Çan Halkı, Belediye Şirketi’ndeki yetkilerini bizzat CHP’li Belediye Meclisi Üyeleri alarak ilk önce CHP’li Belediye Meclis Üyeleri inanmamakta ve güvenmemektedir.
Tüm bu olan bitenin zararı da Çanımız’a ve Çan Halkımız’a olmaktadır.
BU OLUMSUZ DURUMU VE KÖTÜ BİR BELEDİYE YÖNETİMİNİ DE ÇANIMIZ VE ÇAN HALKIMIZ HAK ETMEMEKTEDİR!!!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum