• Reklam

ÇANAKKALE HEYETİ TOBB YETKİLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

TOBB YETKİLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ Çanakkale Heyeti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Reel Sektör Araştırma Geliştirme ve Uygulama Daire Başkanı Hasan Çağlayan Dündar ve TOBB Borsalar Müdürü Yiğit Ateş’le bir araya geldi.

ÇANAKKALE HEYETİ TOBB YETKİLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
16 Haziran 2022 - 17:27
Coğrafi İşaret Tescil Törenine katılmak üzere Ankara’ya gelen Çanakkale Heyetinden ziyarette, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Özel Kalem Müdürü Orçun Keskin, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Bayramiç Ziraat Odası Meclis Başkanı Yücel Çayıroğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Üyesi Natık Civir, Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Adem Örnek, Bayramiç Camikebir Mahallesi Muhtarı Nurettin Atmaca, Bayramiç Ziraat Odası Genel Sekreter Yardımcısı Eren Mutlu yer aldı.
Ziyarette, Çanakkale ve Ülke ekonomisi, tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik gerçekleşen projeler ve coğrafi işaretli ürünlere ilişkin yapılan çalışmalar hususunda istişarelerde bulunuldu.
Başkan Kaya Üzen ziyarete ilişkin olarak şunları belirtti; İlimiz yöresel ürün çeşitliliği bakımından çok zengin bir İl. Bizler de Oda Borsalar olarak Birliğimiz himayesinde coğrafi işaret tescil çalışmalarına sürekli destek sağlamaktayız. Bugün de TOBB Yöneticilerimizi ziyaret ederek, Lâpseki Şeftalimiz ve Bayramiç Zeytinyağımızın Coğrafi İşaret Tescillerini aldığımız müjdesini vermeye geldik. Biliyoruz ki Sayın Başkanımız bu konuyu çok önemsiyor. Yerel ve milli ürünlerimizin açığa çıkarılmasını, tanıtılmasını ve markalaştırmasına büyük önem veriyor. Bizde Sayın Başkanımız öncülüğünde çalışmalarımıza yön vermekteyiz ” dedi.
TOBB Başkan Danışmanı Hasan Çağlayan Dündar, Çanakkale Heyetine gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dündar “Yöresel ürünleri koruyabildiğimiz sürece gelecek nesillere aktarabileceğimizi belirtirken, coğrafi işaretin TOBB’un ana gündem konularından biri olduğunun altını çizdi. 
TOBB olarak oda ve borsaların coğrafi işaret çalışmalarına rehberlik ettiklerini belirten Dündar, sizleri de coğrafi işaret tesciline verdiğiniz önem ve çalışmalardan dolayı tebrik ediyoruz” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum