• Reklam

ÇANAKKALE İL GIDA KONTROL LABORATUVARI ZİYARET EDİLDİ.

Çanakkale’nin tarım ve tarıma dayalı sanayide ihracat potansiyelini arttırmak ve ihtiyaç duyulan tüm test ve analiz çalışmalarının İlde yapılmasını sağlamak amacıyla Çanakkale İl Gıda Kontrol Laboratuvarı ziyaret edilerek yetkililerle görüş alışverişinde bulunuldu.

ÇANAKKALE İL GIDA KONTROL LABORATUVARI ZİYARET EDİLDİ.
26 Kasım 2021 - 14:42
Gerçekleştirilen ziyarette Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Menderes Koşuncu, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Kılınç, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süha Özden, ÇOBİLTUM Müdürü Prof. Dr. Sermet Koyuncu, Dr. Öğr.Üyesi Ayça Aydoğdu Emir, Dr.Öğr.Üyesi Fırat Alatürk, ÇOMÜ Biga MYO  Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü, ÇOMÜ Lapseki MYO Müdürü Doç.Dr.Engin Gür ve Doç.Dr.Ganime Aydın, ÇOMÜ Ezine MYO Öğr.Gör.Giray Öge, Ezine Gıda İhtisas OSB Bölge Müdürü Alper Altınok, MÜSİAD Başkan yardımcıları Atiye Laçin ve Recep Ragıp Barış, Çanakkale TSO Genel Sekreteri Sema Sandal, Çanakkale TB Genel Sekreteri Sevcan Elver, ÇASİAD Genel Sekreteri Berk Balçık, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Müdürü Dr.Bekir Sıtkı Ayağ ve Çanakkale Ziraat Odası Genel Sekreteri Özge Kara Oğuz hazır bulundu.
Ziyaretle ilgi bilgi veren Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen, İlimiz ekonomisinde önemli bir paya sahip olan tarım, hayvancılık ve tarıma dayalı sanayi sektöründe üretim yapan üreticilerimizin, firmalarımızın, markalarımızın üretim ve pazarlama faaliyetlerini geliştirmek, verimliliklerini ve rekabet gücünü arttırmak, ilimiz ve ülkemiz ihracatının artmasına katkılar sağlamak amacı ile bugün tüm paydaşlar bir araya gelerek 72 Analizde Akredite olan İl Kontrol Laboratuvarımızı ziyaret ettik.
Amacımız kurumlarımız ile sinerji oluşturarak üreticilerimizin, firmalarımızın İlimiz dışından aldığı test ve analiz hizmetlerinin zaman ve para kayıplarını ortadan kaldırarak İlimizde yapılmasını sağlamak ve diğer illerden ilimize gelen analiz sayısını arttırarak mevcut laboratuar altyapımızın daha etkin kullanılmasına katkı sunmaktır.
İl Gıda Kontrol laboratuvarımızda çok güçlü bir alt yapı ve insan kaynağı mevcut. Üyelerimizin laboratuvarımızdan en etkin bir şekilde faydalanabilmeleri ile ilgili kurumlar arası İşbirliği konularında istişarelerde bulunduk” dedi.
Ziyaret sonrasında Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen’in Başkanlığında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda, paydaşların katılımı ile istişare toplantısı gerçekleştirildi. İlimizdeki Laboratuvar altyapısının geliştirilmesi ve etkinliğinin hızlandırılmasına yönelik gerçekleştirilen eylem planı kapsamında işbirliği sağlanabileceği öngörülen hususlar ele alındı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum