• Reklam

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI ŞUBAT MECLİSİ'NİN GÜNDEMİ 'DEPREM'

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Birol Çetin başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve Meclis Üyelerinin katılımıyla yapıldı.

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI ŞUBAT MECLİSİ'NİN GÜNDEMİ 'DEPREM'
24 Şubat 2023 - 18:15
Deprem gündemiyle toplanan Mecliste, ülkeyi sarsan deprem felaketi ile ilgili olarak afet bölgesine yapılacak yardım çalışmaları görüşüldü.

Meclis Başkanı Birol Çetin’in yaptığı açılış konuşmasında, "Ülke olarak zor ve acı günlerden geçiyoruz. 6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle 11 ilimizde yaşanan; 40 binden fazla can kayıpları ve büyük yıkım, hafızalarımıza unutulması mümkün olmayan toplumsal bir acıyı adeta kazıdı.Depremde yitirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.
MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN!
Meclis Başkanı Birol Çetin, depremde can kayıplarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek bölgedeki oda ve borsalarda görevli birçok kişinin de hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendiğini ifade etti. Çetin devamla “Depremde vefat eden;  Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız İrfan Torunoğlu ve eşine, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Yılmaz Ülker'e, İslahiye Ticaret Odası Genel Sekreteri Haşim Erdoğan'a,  Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Yağız'a Allah'tan rahmet, camiamıza baş sağlığı diliyorum" dedi.
Deprem 11 ilde oldu ama tüm Türkiye’de can yaktı, acı ve hüzün yarattı. Türkiye’nin en büyük gücü; böylesi zor zamanlarda kendisini gösteren dayanışma, birliktelik, iş birliği ve güçlü toplumsal sorumluluk bilincidir. Depremin yaralarının sarılması için devletimiz, tüm kurumlarıyla bölgede çalışırken, Türkiye’nin dört bir yanından da gerek vatandaşlar gerekse sivil toplum kuruluşları, depremin ilk saatlerinden itibaren bölgeye yardım için seferber oldu.
Çanakkale Ticaret Borsası olarak bizler de Valiliğimiz, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz ve çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonundatam bir dayanışma anlayışıyla, çalışmalarımızı gerçekleştirdik.
Yönetim Kurulumuz, Meclisimiz, Genç girişimcilerimiz, üyelerimiz ve personelimizbölgeye ısıtıcı, gıda malzemeleri ve hijyen malzemeleri ile ilgili Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız nezdinde ayni ve nakdi yardımlarda bulundular. Nakdi ve ayni yardımların yanı sıra Kızılay kan merkezine kan bağışında bulunarak da destek verdiler. Ben bu konuda örnek ve duyarlı davranışı yerine getiren tüm borsa camiamıza ve ÇTB’deki çalışma arkadaşlarıma buradan bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi..
ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz konuşmasında “6 Şubat'tan itibaren hepimiz, kelimelerin yetersiz kaldığı, tarifi olmayan üzüntüye ve acıya uğradık. 13 milyondan fazla insanımızı doğrudan ve derinden etkileyen iki şiddetli depremin 11 ilde eşi benzeri olmayan yıkıma neden olduğunu belirtti. 20 Şubat'ta da Hatay'da meydana gelen şiddetli depremlerde yine can kayıplarımız oldu. YitirdiğimizvatandaşlarımızaYüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

BORSA OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından, 1 ay süreli maddi yardım kampanyası başlatıldığını anımsatan Başkan Abdullah Deniz, iş dünyasını ve tüm hayırseverleri kampanyaya destek olmaya davet etti.

Başkan Abdullah Deniz, "Geçtiğimiz hafta TOBB Başkanımız RifatHisarcıklıoğlu öncülüğünde; Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve oda/borsa başkanının katıldığı istişare toplantısına katıldık. Toplantıda Ticaret Bakanımız, Cumhurbaşkanımızın konut seferberliği konusundaki direktiflerini iletti.  Bu doğrultuda bakanlık ve TOBB öncülüğünde ülkedeki tüm oda ve borsaların organizasyonu ile bir konut seferberliği çerçevesinde 'Türk İş Dünyası Kalıcı Deprem Konutları Projesi' başlatıldı. Gerek iş dünyası, gerek sorumluluk hisseden bireyler olarak bu projeye destek olalım ve bölgenin konut ihtiyacının en kısa sürede karşılanmasına katkı sunalım. Borsa olarak nakdi yardım kampanyasına destek olduk. Kurumsal açıdan kalıcı konut seferberliğinde de üzerimize düşeni yapacağız. Detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak kampanyaya üyelerimizi ve kentimiz iş dünyasını destek olmaya davet ediyoruz" dedi.
DEPREMİ ASLA UNUTMAMAMIZ GEREKİYOR
Başkan Abdullah Deniz ayrıca “Yaşadığımız bu elim deprem afeti, inşallah son olur diyoruz ama ülkemizde, ilimizdedeprem riski her zaman var. Burada önemli olan tedbirlerin baştan alınmasıdır. Muhtemel bir felaket durumunda hızlı aksiyon alabilecek koordinasyonun sağlanmasıdır. Bu şekilde can kayıpları azaltılabilir. Depremler birçok ülkede oluyor. Depremler değil ihmaller insanları öldürüyor. O yüzden önlemlerimizi baştan almalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından, gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum