• Reklam

ÇTB, TOBB 79.GENEL KURULU KAPSAMINDA HİZMET ŞEREF BELGESİ TAKDİM TÖRENİ VE TOGG ÇEKİLİŞİNE KATILDI.

TOBB Delegeleri Hizmet Şeref Belgelerini Törenle Teslim Aldı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 79. Genel Kurulu kapsamında 30 Mayıs 2023 Salı günü TOBB Birlik Merkezinde TOBB camiasına ve ülke ekonomisine hizmette bulunan delegelere Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen törende verildi.

ÇTB, TOBB 79.GENEL KURULU KAPSAMINDA HİZMET ŞEREF BELGESİ TAKDİM TÖRENİ VE TOGG ÇEKİLİŞİNE KATILDI.
01 Haziran 2023 - 03:16
TOBB’a bağlı 365 Oda ve Borsanın Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, TOBB Delegeleri ve Genel Sekreterlerinin katıldığı programa Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Meclis Başkanı Birol Çetin, Birlik Genel Kurul Delegesi Sinan Yücel, Meclis Üyesi Ahmet Uzun ile Genel Sekreter Sevcan Elver katılım sağladı.

Törenin açılış konuşması yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin seçim sürecini sükunetle tamamladığını belirterek, "Artık seçimleri geride bırakma, dengeleri yerine oturtma, daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çok çalışma zamanıdır." dedi.​
Yılın başlarında çok büyük bir afet yaşandığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.
Hisarcıklıoğlu, bugün camiaya en uzun süre hizmet etmiş çalışanlara hizmet şeref belgelerini takdim etmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.
Türkiye'nin seçim sürecini sükunetle ve suhuletle tamamladığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanım milletimizin teveccühüyle bir seçimden daha başarıyla çıktınız. Seçildikten sonra ilk olarak TOBB'a yaptığınız bu ziyareti, iş dünyasına verdiğiniz önemi göstermesi açısından çok değerli görüyor ve camiamız adına size teşekkür ediyoruz. Önceki 21 yılda olduğu gibi aynı azimle ve inançla çalışmayı sürdüreceğinizi biliyoruz. Reformcu ve icracı vizyonunuzla ülkemize yeni başarılar yaşatacağınıza inanıyoruz. Sizi bir kez daha yürekten tebrik ediyoruz. Seçimlerde milli irade tecelli etti. Milletimiz, ferasetiyle tercihini yaptı. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, ülkemizi, Cumhuriyet'imizin yeni yüzyılına taşımak üzere görevlendirdi. Artık seçimleri geride bırakma, dengeleri yerine oturtma, daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çok çalışma zamanıdır."
Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iş hayatından geldiğine, üretim ve ticaretin zorluklarına vakıf olduğuna vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reel sektörden gelmiş biri olarak hep özel sektörün yanında yer aldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Erdoğan'ın saatler süren toplantılarda sektörün sorunlarını dinlediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde iş ve yatırım ortamını kolaylaştıran, iş insanlarının üzerindeki yükleri azaltan pek çok düzenlemenin hayata geçirildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Tarihi bir başarı elde ettiğimiz yerli ve milli otomobil hayalimiz, yine sizin vizyonunuz ve himayenizde gerçeğe dönüştü." dedi.
Ülkenin daha güçlü, daha zengin, daha müreffeh olması için üreteceklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, devletin kendilerine vereceği her görevde Türk özel sektörü adına çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli iradeye güvenen, ülkemiz için hayal kuran, kendini bu topraklara ait hisseden her bir vatandaşım, bu seçimin tartışmasız kazananıdır." dedi.
TOBB'un 79'uncu Genel Kurulu münasebetiyle üyelerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Genel Kurulun, TOBB, iş dünyası ve ülke için hayırlı olmasını diledi.
Erdoğan, kuruluşundan bugüne TOBB çatısı altında emek veren, ebediyete irtihal edenleri de rahmetle yad etti.
Birliğin tüm mensuplarını, Türkiye'nin kalkınmasına, büyümesine, güçlenmesine yaptıkları katkılar dolayısıyla tebrik eden Erdoğan, TOBB'da delege olarak 10-20-30 yıl ve üzerinde süresini tamamlayanları da kutladı.
81 vilayette faaliyet gösteren 365 oda ve borsanın tamamını, 1,8 milyona yaklaşan üyenin hepsini birer "Alperen" olarak gördüklerini belirten Erdoğan, "Sizlerin şahsında, büyük ve güçlü Türkiye idealine sahip çıkan TOBB üyelerine, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.
"Türkiye'ye hizmet mücadelemizde bugüne kadar hep sizlerle yol yürüdük. Ne yaptıysak beraber yaptık, sırt sırta vererek beraberce başardık." diyen Erdoğan, demokrasiye yönelik tehditlere de beraber göğüs gerdiklerini dile getirdi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da mayıs ayında ihracattaki artış seyrinin devam ettiğini belirterek, "İki gün sonra rakamlar tamamen netleşecektir ama ilk veriler bize yüzde 10'un üzerinde artış ve en yüksek mayıs ayı ihracatına ulaşılacağını göstermektedir." dedi.
Bugüne kadar tüm iş dünyasıyla bir çarkın dişlileri gibi uyum içinde çalıştıklarına işaret eden Muş, bundan sonra da iş insanlarının azmi ve heyecanının kendileri için en büyük güç ve motivasyon kaynağı olacağını söyledi. Muş, 21 yıldır olduğu gibi bundan sonra da iş dünyasının önünü açacak, güç birliği ve istişare içinde ekonomide büyük başarılar elde etmek için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.
Muş, bu yılın ilk yarısı biterken, küresel ekonomiye ilişkin beklentilerin giderek kötüleştiğine şahit olduklarına dikkati çekerek, birçok ülkedeki parasal sıkılaştırma politikalarına rağmen enflasyonun yüksek seyretmesi, bankacılık sektöründeki çalkantılar ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın, küresel ekonomiye ilişkin belirsizlikleri artırdığını anlattı.

Program ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Abdullah Deniz: Birliğimizin 79. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Hizmet şeref Belgesi ve TOGG Kura çekim törenine Meclis başkanımız, Delegelerimiz ve genel sekreterimiz ile katılım sağladık.  Delege olarak belirli bir dönemi tamamlayan kardeşlerimize Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. TOBB camiası içinde farklı kademelerde görev alarak Türk özel sektörünün yükünü üstlenen, özel sektörün önünü açmak için, para pul almadan çalışan, Türkiye’de girişimci sayısını arttıran, istihdam sağlayan İş adamlarımızı, iş kadınlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Bugün verilen plaketler bu emeğin ve vefanın buluşması…

TOGG KURA ÇEKİM TÖRENİ
Program kapsamında ayrıca Ülkemizin yerli ve milli otomobili TOGG’un sınırlı sayıda Oda ve Borsalarımıza verilmek üzere kura çekimleri gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Abdullah Deniz Borsamız adına TOGG çekilişinde kura çekti.

Program ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Abdullah Deniz şunları belirtti:
TOBB olarak 7'den 77'ye bu ülkenin her ferdinin hasret olduğu yerli otomobil TOGG'u Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde hayal olmaktan çıkarıp bugün itibarıyla gerçeğe dönüştürdüklerini kaydederek, TOGG, ülkemizin güçlü yarınları için ortak hayal kurmanın tadını hepimize yaşatan projenin adıdır. 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ettik diyerek “bugün 167 numara ile çekmiş olduğum kura sonucu Şehrimize, Borsamıza ve üyelerimize hayırlı olsun” dedi.

TOGG, Türkiye’nin, 85 milyonun ortak gururudur diyen Başkan Abdullah Deniz; Ülkemize bu gururu yaşatan, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, projede büyük emekleri olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, TOGG’u seri üretim bandından indirmek için gecesini gündüzüne katan TOBB-TOGG Yönetim Kurulu Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Babayiğitlerimizden TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş’a, teknisyenlerimizden mühendislerimize, çalışanlarımıza kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum