• Reklam

E-TİCARET GİRİŞİMCİLİK VE İHRACAT SEMİNERİ ÇTSO'DA YAPILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, 6&8 Dizayn şirketi işbirliğinde 8 Eylül 2022 Çarşamba günü ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde hibrit modelde fiziki ve çevrimiçi modelde “e-Ticaret Girişimcilik ve İhracat Semineri” düzenlendi.

E-TİCARET GİRİŞİMCİLİK VE İHRACAT SEMİNERİ ÇTSO'DA YAPILDI
09 Eylül 2022 - 17:06
ÇTSO Dış İlişkiler Uzmanı Mehtap Göynüer’in açılış konuşmasını yaptığı ve ÇTSO dış ticaret hizmetleriyle ilgili bilgi verdiği seminerde, 6&8 Dizayn Şirket Kurucusu Mustafa Sebahattin Kesik ile şirket ortakları Şeyma Kurt ve Raşit Yılmaz tarafından şirketin kuruluş amacı ve e-Ticaret Girişimci Destek Platformu hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.
e-Ticaret alanında girişimcileri ve üreticileri tek çatı altında birleştirerek bir altyapı oluşturmayı amaçlayan etkinlikte, ETSY satıcısı ve Toolsy kurucusu Kerem Başal ile DHL Türkiye e-Ticaret Endüstri Müdürü Göksun Bayrak’ın sınır ötesi e-ticarette kuralları ve işleyişini anlattığı; tecrübelerini paylaştı.
Seminer ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “e-Ticaretin ve e-ihracatın günümüzde ne kadar ön plana çıktığının ve tercih edildiğinin farkındayız. Bugün, Oda’mız ev sahipliğinde ve “e-Ticaret Girişimci Destek Platformu” projesi kapsamında katılımcılara; girişimcilik ve ihracat planlaması kapsamında verilecek hizmetler, perakende satış modelinde katma değerli ürünlerde iç piyasadan yurt dışına uzanan ihracat süreçleri, yurt dışı ticaret bağlantılarının sistematik hale getirilerek küresel pazarlarda toptan ticaretinin planlaması, Etsy ile satış yaparken nelere dikkat etmeliyiz, Etsy reklam içeriği nasıl olmalıdır?, Etsy mağazanızın daha ileriye taşıyacak püf noktaları nelerdir, sınır ötesi e-ticaret, pazar yerleri ve web sitesi satışlarınızda yurt dışı kargo süreçleri, 2021 yılından itibaren Avrupa Birliği’nde yaşanan gümrük ve IOSS süreçleri hakkında uzmanlar tarafından bilgilendirmeler yapıldı.
Odamızda üye firmalarımıza dış ticaret süreçlerinde destek vermek üzere 2021 yılı Nisan ayında ÇTSO Dış Ticaret Destek Merkezi’ni kurduk. Üyelerimiz her zaman Dış Ticaret Birimi’mizden bilgi ve destek alabilir.” açıklamasında bulundu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum