• Reklam

GASTROFEST ÇANAKKALE HEYCANI BAŞLIYOR…

Çanakkale’de ilk Kez düzenlenen Yöresel Yemek ve Yerel Ürünler Festivali Gastrofest Çanakkale 3-4 Haziran Kolin otelde başlıyor…

GASTROFEST ÇANAKKALE HEYCANI BAŞLIYOR…
01 Haziran 2023 - 03:19
Uluslararası  Gurme Şef Haldun Tüzel, Trakya ve Muhacir Yemekleri; Gurme Şef Dr. Emrullah Gümüştaş ekibi ile Çanakkale Yemekleri atölyelerinde sizlerle olacak.
Yazar ve Şarap firması sahibi Şeyla Ergenekon, Şarap Tadım etkinliğiyle şarap severlere hitap edecek. GastroFest Çanakkale’de bu sene Çanakkale Sefarad yemeklerinin sunulduğu özel gecede Şeflerimiz İvet Acu Güney ve Hayim Behmoaras’ın  Sefarad Sofrasını sizlere hazırlayacaklar. Babaannesinin mutfağından yola çıkarak kadim bir kültürün mutfağını kitaplarında anlatan ünlü Yazar Mario Levi’yi de gecemizde dinleme fırsatı bulacağız.
Gastrofest Çanakkale, Ted Koleji sponsorluğunda çocukları da unutmadı.  Çocuklar için hazırlanan atölyelerde ,  Makarna, Cup-Cake yapımı .Yüz boyama ve sosis balon etkinlikleri gibi eğlenceli etkinlikler yer alacak.
Gün boyu sürecek müzik yayınıyla Dj Shure, festivale eşlik edecek. Festivalde ayrıca Boğazın Efeleri ve Etili Seramik Folklor Grubu, halk oyunları ile ziyaretçilere hareketli dakikalar yaşatacak. GastroFest Çanakkale pazar günü canlı klasik müzik dinletisi ile sona erecek.
Çanakkale yöresel yemeklerinden örnek sunumların olduğu festivalde ziyaretçiler  tadım yaptıkları ürünlerden satın da alabilecekler. Festivalde üreticiler dondurularak kurutulmuş meyveler, tütsülenmiş baharatlar, gurme ürünler, organik, probiyotik, glütensiz ürünler, sağlıklı atıştırmalıklar ve zeytinyağı gibi geniş bir gıda yelpazesi var.
Girişlerin ücretsiz olacağı festival gastronomiye ilgi duyan herkese açık.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum