• Reklam

İSO İLK 500'DE BEŞ ÇANAKKALE FİRMASI !

İstanbul Sanayi Odasının “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması 2021 yılı sonuçları açıklandı. Araştırmanın zirvesinde 149 milyar 54 milyon lira üretimden satışla yine TÜPRAŞ yer alırken Ford Otomotiv ve San. A.Ş. ikinci, Star Rafineri A.Ş. üçüncü ve Toyota Otomotiv’de dördüncü sırda yer aldı.

İSO İLK 500'DE BEŞ ÇANAKKALE FİRMASI !
02 Haziran 2022 - 19:27
İSO 500 2021 sıralaması hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu: “İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması 2021 yılı sıralamasında yer alan, Ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan, istihdam yaratan tüm firmalarımızı tebrik ediyorum.
2021 yılı dünya ticaretinde salgın ve hemen ardından ekonomik daralmanın etkisiyle geçti. Krizlere dayanıklı ve tecrübe sahibi sanayicimiz, üreticimiz bu krizi fırsata çevirerek zayıflayan pazarlara girme şansı elde etti. Tüm iş dünyasının çalışma düzeni ve pazarlama stratejiler değişti. Salgına rağmen ülkemizde sanayinin üretimi hız kesmedi hatta arttı. İlimizde artı bir istihdam en büyük hedefimiz ve mutluluğumuz. Küresel ekonomide oyun kurucu olmak için daha çok çalışmalı, üretmeli ve ihracatımızı arttırmalıyız.” dedi. 
İlk 500 Listesindeki Çanakkale Firma Sıralaması;
12. SIRA: İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. 
44. SIRA: Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.
104. SIRA: İçdaş Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş.
175. SIRA: Akçansa Çimento San. ve Tic. A.Ş.
180.SIRA: Kaleseramik Çanakkale Kalebodur A.Ş.


Firmalarımızın listede yer almasından gurur duyduk, kendilerini tebrik ediyor Ülkemiz ve İlimiz ekonomisine sağladıkları tüm katkılar için teşekkür ediyorum” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum