• Reklam

Prof. Dr. Alper Şener: "Öğrencilerimiz yönetim anlayışımızın merkezinde olacak"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Alper Şener, ÇOMÜ’nin öğrenci odaklı bir üniversite yapmak istediklerini bu nedenle göreve atanır atanmaz ilk olarak “Öğrenci Dekanlığı”nı kurmak istediklerini söyledi. Şener, üniversitelerindeki öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını, açacakları yeni fakülte ve bölümlerle ÇOMÜ’nin tercih edilen üniversiteler arasında olacağını vurguladı.

Prof. Dr. Alper Şener: "Öğrencilerimiz yönetim anlayışımızın merkezinde olacak"
06 Mart 2023 - 19:18
Çanakkale öğrenci dostu bir kent olduğunu anlatan Şener, “ÇOMÜ’yi öğrenci odaklı bir üniversite yapmak istiyoruz. Yönetim anlayışımızda öğrencilerimizi merkeze alacağız. Onların eğitim ve öğretim hayatları boyunca yüzlerinin gülmesi için elimizden ne gelirse yapacağız.
Bunun ilk adımı Türkiye’de pek çok kamu ve vakıf üniversitede olan “Öğrenci Dekanlığı”nı kurmayı hedefliyoruz. Bu birim öğrencilerin karşılaşacakları barınma, yemek, ulaşım ve sağlık gibi temel sorunları tespitinde ve çözüme kavuşturulmasına katkı sağlayacak, kültür-sanat-sportif faaliyetlere katkı sağlayıp ve kampüs ve şehir hayatına uyumlarını kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunacaktır.” dedi.

Şener, ÇOMÜ’de öğretim üyesi ve öğrencilerin birlikteliğiyle önemli bilimsel projeleri hayata geçirmek istediklerini aktardı.

Kurmak istedikleri Öğrenci Dekanlığının çok kapsamlı bir bölüm olacağını anlatan Şener, şunları kaydetti:
“ Öğrenci Kulüpleri Etkinlikleri ve Destek Birimi,  Kişisel Gelişim ve Kariyer Birimi, Mezunlarla İlişkiler Ofisi, Uluslararası Öğrenci Etkinlikleri Birimi,  Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinasyon Birimi, Çözüm Merkezi, Staj birimi, Barınma ve burs birimi , Engelli Birimi, Psikolojik destek ve Sağlık Birimi yer alacak. Bu birimlerden de anlaşılacağı gibi “Öğrenci Dekanlığı” nın amacı üniversitedeki tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerin üniversite hayatları boyunca akademik, kişisel, sosyal, mesleki, fiziksel ve duygusal gelişimlerini izlemek ve ihtiyaçlarını tespit edip sağlamaktır. Bunun izlenebilir ve sürdürülebilir olması da kurumsal düzenlemeler ile sağlanacaktır.”

Şener, Öğrenci Dekanı, öğrencilerin üniversitedeki eğitim ve akademik çalışmalarına çözüm odaklı ilgilenecek ve kampüs hayatına uyumlarını kolaylaştıracak her türlü sağlık, finans, konaklama ve sosyal ihtiyaçlarını rektörlük ve diğer birimler koordinasyonu ile destekleyeğini sözlerine ekledi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum