• Reklam

PROJE OKULLARIMIZ, EN ÇOK TERCİH EDİLEN OKULLARIMIZ OLDU.

Türkiye'de özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi maksadıyla 2019 yılında TOBB, TOBB ETÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı birlikteliği ile hayata geçirilen "Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü" Meslek Liselerimizde sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi adına atılan önemli bir adım.

PROJE OKULLARIMIZ, EN ÇOK TERCİH EDİLEN OKULLARIMIZ OLDU.
18 Ağustos 2021 - 17:37
 “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında, Çanakkale’de proje okulu olarak yer alan Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve en çok tercih edilen okullarımızdan oldu.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen  “Bilindiği üzere 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı'na ilişkin 1. nakil sonuçları 26 Temmuz tarihinde, 2. nakil sonuçları ise 9 Ağustos tarihlerinde açıklanmıştır.
LGS yerleştirme sonuçlarına göre MEB, TOBB ve TOBB ETÜ Mesleki Eğitimi İş Birliği Protokolü kapsamında 81 ilimizdeki 113 meslek lisemizin kontenjan doluluk oranı yüzde 96 olmuştur. Kontenjan doluluğunda yüksek bir oran elde edilmesinde MEB, TOBB  ve TOBB ETÜ Mesleki Eğitimi İş Birliği Protokolü’nün ve protokol kapsamında Oda ve Borsalarımızın meslek liselerini sahiplenmesinin payı büyüktür” dedi.
Başkan S.Kaya Üzen devamla; “Mesleki Eğitim, üzerinde hassasiyetle durmamız gereken konuların başında geliyor. İlimizde mesleki ve teknik eğitim veren bu okullarımız, eğitim programlarını sektörlere göre tasarlayıp, mezunların niteliğini artırarak, iş hayatına hazırlamaktadır. Okul sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden olan İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ve Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz yüzde yüz doluluk oranı ile ilimizde en çok tercih edilen okullarımız olmuştur. Bu okullarımızdan mezun meslek liselilerimiz iş hayatına hazır şekilde yetişecek ve söz konusu gençlerimiz, ara elman değil, aranan eleman olacaktır” şeklinde konuştu.
Başkan Üzen son olarak “Piyasa ihtiyaçlarına cevap veren okul-sektör işbirliğinde yetişmiş, seçkin bir işgücü oluşturmayı amaçlayan, donanımlı atölye ve laboratuarları ile emin adımlarla yürüyen nesillerin önünü açan bu okullarımızı tercih eden tüm öğrencilerimize ve değerli velilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum