• Reklam

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gelibolu'da iş yeri açılışlarına katıldı.

‘’Bugün Gelibolu’dayız . Şu afişte yazdığı gibi Gelibolu- Çanakkale hiç durmadan ‘rüzgar mı oldu?, gemi mi kalmadı?, sis mi vardı?’ tartışması olmaksızın özellikle Gelibolu’da hastalarımızın çok rahat bir şekilde Çanakkale Merkezdeki hastanelere ulaşması için bir adım atılıyor.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gelibolu'da iş yeri açılışlarına katıldı.
21 Ağustos 2022 - 17:28
Pazartesi itibarıyla buradan kalkan minibüslerimiz Eceabat’ı, gemiyi sırayı görmeksizin, Köprüden geçme hakkıyla beraber, çok bir hızlı şekilde 15-20 dk içerisinde hastanede olma imkanı sunacak. Bunun için birkaç ay önce Gelibolu’ya geldiğimizde Kaymakamımız ve İl Genel Meclisi Üyelerimiz ile birlikte toplantı yapmıştık. Toplantıda çıkan talep doğrultusunda ilgililerimiz ile görüştük. Komisyonumuz kararı aldı ve nihayetinde düne kadar Gelibolu’dan Eceabat üzerinden Çanakkale’ye giden hattımız, artık Gelibolu’dan Köprü üzerinden direkt hastaneye gitme imkânı kazandı. Küçük, ama kıymetli bir adım. Biz Gelibolu’muzun tüm sorunlarını masaya yatırmayı ve onları çözmeyi görev biliyoruz. Az sonra anlatacağım bizim bu bölgede kanola yağı iddiamız var, doğal gaz iddiamız var, Troas Kültür Yolu iddiamız var. Hepsinin yolunda olduğunu, hepsinin planlanan takvimle beraber hayata geçeceğini ifade etmek isterim. Çünkü biz tarihin emaneti olan bu şehri önemsiyoruz. Gelibolu bize Gazi Süleyman Paşa’nın emaneti, Muhammed Bican’ın, Ahmet Bican’ın emaneti, Anafartalar’dan Atatürk’ün emaneti.
Tüm yaz Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’yla beraber ilçe ilçe gezdik. Bölgemizde de ipek böceği turizminin ve tarımının artmasını istiyoruz. Köylerimizde, Bakanlığımızın öncülüğünde kadınlar için ipek böceği yetiştiriciliği ve ipek üretimi projesiyle beraber çok sayıda dut ağacı dikildi. Yetmedi bunların toplanması, ip haline gelmesi imkanı sağlandı. Yavaş yavaş tüm köylerimizdeki eski okulların tadilatı yapılarak ipek böceği üretimine tahsis etmek istiyoruz. Gelibolu’muzdan ne kadar yeni adım varsa takip etmeyi adım atmayı görev biliyoruz. Bakınız Kanola yağı var bilirsiniz, ekonomik değeri büyük olan, zamanla büyümeye başlamış kıymetli bir yatırım. Tüm Çanakkale’deki 15 bin dönüm yatırımın 10 bin dönümünü Gelibolu’ya ayırıyoruz. Gelibolu’nun toprağı ve havası buna uygun olduğu için 10 bin dönümü buraya ayırıyoruz. Bunun da tohumunu %75 hibe ile veriyoruz. Gelibolu Eceabat yolu, birkaç tane sıkıntımız vardı tünellerimiz var. 8 km’lik tünel Gelibolu-Eceabat arasında harika bir güzergah olacak. Şu an tüm altyapısı bitti, elektrik aksamı üzerinde 10 günlük işi var, o da bitince inşallah açılışını yapacağız.
Dünyada savaşlar var, pandemi var, sorunlar var. Bundan dolayı bizde birtakım sıkıntılar yaşıyoruz. Ama iddiamı söylüyorum, o sıkıntılar aşılacak. O yüzden göreceksiniz, çarklar dönmeye devam edecek, turizm, üretim, ihracat artmaya devam edecek. Dünyanın her ülkesinde yakıtla ilgili, enerji ile ilgili sıkıntı var. Enflasyon sorunu var. Avrupa, tüm dünya bedel ödüyor. Ama Türkiye her şeye rağmen büyümeye devam ediyor. Türkiye büyümeseydi, dün Cumhurbaşkanımız bu ülkenin bayrağı ile beraber gururla izledik, Ukrayna’da BM ile birlikte o adımı atabilir miydi? Dünyada birçok ülke var, birçok komşu var. Neden Türkiye bir Rusya’da, bir Ukrayna’da? Neden aynı anda iki ülkeyle de görüşebiliyor? Bunlar önemli adımlar, bunlar önemli başarılar.
Bakınız biz doğal gazı Gelibolu’ya değil, Çanakkale’nin her yerine istiyoruz. Bunun için de adımlar attık. Lapseki Belediyesi burada ağırlık verdi, imzalar topladı, 3 sene önce doğal gaz geldi. Biz Lapseki’ye ne yaptıysak Gelibolu’ya da aynını yapmak istedik. Aynı evrakları, aynı randevuları, aynı talepleri istedik. Lapseki’nin nüfusu 10 bin, Gelibolu’nun 40 bin. Lapseki aldı, Gelibolu almadı. Bu benim kusurum değil önce bunu söyleyeyim.  Eğer birisi derse, ‘CHP’li belediyeye destek olmadın alnını karışlarım’. Niye söylüyorum, Ayvacık AK Partili mi? Geçen hafta temel attık, Çardak AK Partili mi? Doğal gaz geldi. Biz iş yapan herkesi bu memlekette baş göz üstüne ediyoruz. Benim için Ayvacık da Lapseki de Gelibolu da aynı. AK Partili de CHP’li de bu memleketin evladıdır, aynıdır. İnşallah bir mani olmazsa, 15-16 Eylül gibi tam tarihi vereceğiz, Gelibolu’muzda tören yaparak ilk borunun döşenmesine başlayacağız. 3 ay süre öngörülüyor. 31 Aralık’ta da inşallah Gelibolu’muzda da ilk doğal gazı yakacağız.
Bir şey daha söyleyeyim. Bu anlattığım sebeplerden dolayı Gelibolu’ya doğal gazın gelmesi gecikti. Özellikle Tekirdağ tarafından bir hat var, oradan boru gelmesi lazım, 1 sene sürüyor. ‘Asla kabul etmiyoruz’ dedik. Zaten geç kalındı, bu konularda sakın bizi maliyetten, boru döşetmekten dolayı geciktirmeyin dedik. Taşımalı sistemle Aralık ayında doğal gaza kavuşuyoruz. İnşallah seneye de ana borudan alarak devam ediyoruz. Tabii ki Aralık’ta tüm Gelibolu’ya doğal gaz gelmez. Bunun dağıtımını planlama şirketi yapacak. Ama merkez büyük orandaki nüfusun Aralık itibarıyla doğal gaz yakacağını, bir dahaki sene tüm Gelibolu’nun doğal gaza kavuşacağını söylemek isterim. Gelibolu’muza hayırlı olsun.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum