BAŞKAN ÜZEN'DEN TURAN'A ZİYARET

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı makamında ziyaret etti.

BAŞKAN ÜZEN'DEN TURAN'A ZİYARET
22 Nisan 2022 - 17:53
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen ile bir süre görüşerek sohbet etti. Ziyarette Çanakkale ve ülke ekonomisi hakkında istişarelerde bulunuldu.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, “Çanakkale’nin tarımsal gelişiminin ve yatırımlarının temelinde çok farklı faktörler vardır. Bunlardan en önemlileri Avrupa ülkelerine yakınlık, geniş tarım üretim alanlarının varlığı, hem Türkiye hem de dünya çapında bilinen birçok tarımsal ürüne sahip olması Çanakkale’yi Ülkemizin tarımsal üretiminin merkezlerinden biri haline getirmiştir. Bu düşüncelerden hareketle; tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörü ile ilgili İlimizde yapılan vizyon projelerle birlikte, İlimizin tarımda Marka Şehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediği düşüncesindeyiz.

Çanakkale son yıllardaki makro yatırımlarla bu değerlerimize değer katacak bir il haline geldi. Bu yatırımlar Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayacak olan önemli gelişme yollarından biri olan, İlimiz hem de ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak dev ölçekli bir ulaşım ve altyapı yatırımı olan 1915 Çanakkale Köprüsü, bu köprü üzerinden satacağımız ürünlerimizi üreteceğimiz Ezine Gıda İhtisas OSB ve bu ürünlerimize marka, inovasyon kazandıracağımız Teknokentimiz.

Ayrıca bağlantı yollarımız tamamlandığında lojistik merkezi haline gelecek olan Çan ilçemizde kurulması planlanan Karma OSB’miz, jeotermal kaynaklarımızı kullanacağımız Ayvacık Seracılık OSB ve Küçükbaş Hayvancılık OSBleri tamamlandığında Çanakkale'mizin markalaşmış ve markalaşma potansiyeli yüksek olan tarımsal ve hayvansal ürünleri, ülkemize ve yurt dışı pazarına daha hızlı, daha taze ulaşacak. Böylelikle üyelerimiz rekabet avantajı elde edecekler. Çanakkale'mizin ihracatı da katlanarak artacaktır” dedi.
Üzen, “Çanakkale iş dünyası olarak sizlerle birlikte bugüne kadar olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Zira ekonomide atılacak çok adım yapılacak çok iş var. İş dünyasının en önemli ihtiyaçlarından olan aranan eleman ihtiyacının giderilmesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde ilimize yapılacak olan üç okul’un müjdesini verdiniz. Milli Eğitim Bakanlığı’mız tarafından şehrimize yapılacak 3 yeni okul yatırımının programa alındığını memnuniyetle öğrendik. Özellikle iş dünyamızın aranan eleman problemini giderecek Mesleki ve Teknik liselerimizi çok önemsiyoruz” dedi.
Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Çanakkale Ticaret Borsası ile  sürekli iletişim halinde olduğunu, Borsanın Çanakkale tarımına ve tarıma dayalı sanayisine yönelik çalışmalarında her zaman yanlarında olacağını belirtti. Turan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan S.Kaya Üzen’e teşekkür etti. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum