Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Mesajı

Kıymetli hemşerilerim; 2012 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusuna dikkat çekmek amacıyla, 11 Ekim tarihi dünya çapında Kız Çocukları Günü olarak kutlanmaktadır.

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Mesajı
10 Ekim 2023 - 15:46

Cinsiyetleri üzerinden kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın yaşamak zorunda bırakıldığı eşitsizlik, dışlanma, ötekileştirme başta olmak üzere her türlü olumsuz tutum ve durum toplumların ilerlemesi, özgürleşmesi, gelişmesi önündeki dev engellerdir. Bir toplum, kadını ve erkeğiyle, tüm renkleriyle bir ve güçlü olabilir ancak. Dolayısıyla eşitlik hayatımızın her alanında var olmalı hele ki çocuklarımız söz konusuysa; onların başta eğitim olmak üzere tüm haklardan eşit olarak yararlanması, hayallerinin peşinden koşabilmeleri, yarınlara umutla bakabilmeleri için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vasıtasıyla, bir kez daha tüm çocuklarımızın cinsiyet ayrımına maruz bırakılmadığı, eşit ve özgür bir dünyada mutlu ve sağlıklı yaşayabilmelerini gönülden diliyor; tüm çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum