• Reklam

ÇANAKKALE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Sağlık hizmetlerinin temelini, sağlığın korunması ve geliştirilmesi faaliyetleri teşkil etmektedir. bulaşıcı hastalıklardan korunmada el hijyeni ile ilgili eğitimler toplumsal farkındalığın artmasında önem arz etmektedir.

ÇANAKKALE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
19 Ekim 2022 - 17:14
Bu çerçevede toplumda hijyen uygulamalarının yaygınlaştırılması önemli bir koruyucu sağlık hizmeti olarak değerlendirilmektedir. Hijyeni sağlamada en temel kural ise, ellerin doğru yöntem ile yıkanmasıdır. El yıkama, birey ve toplum sağlığının korunması açısından basit, ucuz, toplumun her kesimi tarafından uygulanabilir ve son derece etkili bir yöntemdir. Doğru el yıkama yöntemi ile COVID-19 başta olmak üzere hepatitler, influenza, barsak enfeksiyonları, mantarlar vs. pek çok enfeksiyondan korunma sağlandığı gibi yüksek morbidite ve mortaliteye sebep olabilen enfeksiyonlarında önüne geçilebilmektedir.
    “15 Ekim Dünya El Yıkama Günü’’  kapsamında ilimiz genelinde yapılan çeşitli etkinliklerde el yıkama ile ilgili  eğitimler verilmiş,  eğitimler ilköğretim okullarımızda yıl boyu devam etmektedir.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum