ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK SEMİZOĞLU PROJE KAPSAMINDA ÇEVRİM İÇİ ÇALIŞTAYA KONUŞMACI OLARAK KATILDI

“Genç Çiftçileri Yenilikçi Çözümler Kullanarak Sağlıklı Toprak ve Organik Gıda İçin Compost Üretmeye Teşvik Etme” başlıklı Proje Kapsamında düzenlenen Çevrim İçi Çalıştay Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Eroğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Hasan Özcan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Moderatörü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal’ın açılış konuşmaları ile başladı.

ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK SEMİZOĞLU PROJE KAPSAMINDA ÇEVRİM İÇİ ÇALIŞTAYA KONUŞMACI OLARAK KATILDI
01 Kasım 2023 - 20:31
Açılış konuşmasının ardından Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok, ÇOMÜ Prof. Dr. Yasemin Kavdır, Isparta Uygulamalı Bilimler Onsekiz Mart Üniversitesi Prof. Dr. Kamil Ekinci konuşmalarını yaptılar.
Çevrim İçi Çalıştayı hakkında bilgi veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Bu proje vesilesi ile gençlerle buluştuğum için mutluyum. “Genç Çiftçileri Yenilikçi Çözümler Kullanarak Sağlıklı Toprak ve Organik Gıda İçin Kompost Üretmeye Teşvik Etmek” başlıklı projede “Genç çiftçiler” ifadesi beni çok heyecanlandırdı. Projenin konusu ne olursa olsun hedef kitlesinin gençler  olması çok önemli, bu yüzden ayrıca umutlandım. Çünkü üzülerek gözlemliyoruz ki genç arkadaşlarımız tarımdan, kırsaldan kaçarak beton yığınlarında gelecek arıyor. Tarımın sürdürülebilir olması için yenilikçi uygulamalardan faydalanmamız şarttır. Bu şekilde ancak genç çiftçilerimizi işin başında tutabiliriz. Tarım ve gıda deyince aklınıza sadece yiyecek içecek gelmesin. Gıda aynı zamanda bir milli güvenlik meselesidir.  Çiftçilerimizin doğru tarım politikaları ile doğru yönlendirilmesi gerekmektedir. Sürdürülebilir tarım, güvenli gıda istiyorsak toprağı korumamız, organik madde içeriklerini arttırmamız şarttır. Bir geri dönüşüm modeli olan kompost ile bu mümkündür. Hem toprağımızı verimli hale getirebilir hem de gıda gibi tüm organik atıkları tekrar doğaya kazandırarak çevreyi de korumuş oluruz.
Biz Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak gençlerimizin önünü açan her projenin destekçisiyiz. Hele ki Ülke için çok stratejik öneme sahip olan tarımda gençlerin rol üstlenmeleri çok kıymetlidir. Projenin yurt dışı ayaklarında muhakkak öğrencilerimiz, genç çiftçilerimiz yer almalıdır. Genç çiftçi projeleri ile genç çiftçi girişimcilerinin desteklenmesi ve genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması, teşvik edilmesi gençlere yapılan güzel bir yatırımdır.  Kompost konusunun da bu proje ile birlikte kullanımın artması, tarıma daha fazla fayda sağlaması ve genç çiftçilerimizin sayısının artmasına vesile olmasını diliyor, verimli sonuçlar alınmasını temenni ediyorum” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum