ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU ÜYESİ AHMET ÇELİK "CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ÇANAKKALE VE TURİZM" PANELİNE KONUŞMACI OLARAK KATILDI

100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Panel, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürü Murat Yılmaz ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.

ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU ÜYESİ AHMET ÇELİK "CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ÇANAKKALE VE TURİZM" PANELİNE KONUŞMACI OLARAK KATILDI
01 Kasım 2023 - 20:37
Açılış konuşmalarının ardından Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Baş Danışmanı Ahmet Çelik, ÇATOD temsilcisi Nilgün Gökser, ÇARO temsilcisi Ü. Cihan Müşterioğlu, TÜRSAB temsilcisi Fatih Ergün ve Çanakkale Belediyesini temsilen Tuğçe Civelek konuşmalarını yaptılar.
Troya Kültür Merkez’inde gerçekleştirilen Panel ile ilgili bilgi veren ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik; “Bu Panel, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü ve Çanakkale'nin turizm potansiyelini bir araya getiriyor. Çanakkale, hem tarihi, hem de doğal güzellikleriyle büyüleyici bir şehir ve bu özel yıl, bu şehrin daha fazla turist çekmesi ve tarihi zenginliklerini paylaşması için bir fırsat sunuyor. Çanakkale'nin tarihi ve turistik potansiyeli büyük bir değere sahiptir. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu şehri daha fazla turistin keşfetmesini sağlamak ve Türkiye'nin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtmak için çaba göstermeliyiz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu potansiyeli bir kazanca çevirmek için yurtiçinde ve yurtdışında çalışmalar yürütüyoruz. Bulgaristan’da yaptığımız bir tanıtım sonrasında İlimize gelen Bulgar turist sayısında ciddi artış oldu. Çanakkale'nin bu gibi sürdürülebilir turizm uygulamalarıyla gelecek kuşaklara aktarılması, hepimizin sorumluluğudur” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum