• Reklam

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ MUHARREM ERKEK, 23 NİSAN MESAJI

23 Nisan 1920 tarihi, bu ülkenin en zor zamanlarında dahi milletin, egemenliğini tek bir kişiye bırakmayacağının, Türkiye Büyük Millet Meclisi eliyle bizzat kendisinin kullanacağının tüm dünyaya ilan edildiği gündür.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ MUHARREM ERKEK, 23 NİSAN MESAJI
22 Nisan 2022 - 20:49
23 Nisan, Mustafa Kemal ve arkadaşları hakkında idam fermanı çıkarmış ve Milli Mücadele’ye İstanbul’daki sarayından karşı koyan saltanatın sonu ve egemenliğin kayıtsız şartsız millette olacağının da ifadesiydi. Ortak akılla yürütülecek Milli Mücadele’nin, Cumhuriyet’in, devrimlerin de habercisiydi 23 Nisan. Mustafa Kemal Atatürk’e, ulusal egemenliğe ve çocuklarımızın geleceğine ikinci yüz yılda da ve her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Kimse unutmasın ki “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözü, ulusal egemenliğin mabedi, TBMM´nin duvarında yazar. Saraylarda bu sözün karşılığı olmaz. Bu nedenle ulusal egemenlikten bahsedebilmek için ulusun temsilcilerinden kurulu Meclis´in güçlü olması gerekmektedir. Yurttaşların seçerek gönderdiği temsilciler; yürütme organını yurttaşlar adına denetlemelidir. Yargı da vicdana uygun ve bağımsız olarak kuralları işletmelidir. Bu güçlerin birbirinden ayrı olmadığı durumlarda ne Anayasanın ne milli iradenin ne hukuk devletinin ne de demokrasinin varlığından söz edilebilir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın da anlamı kalmaz. Ülkemizin böyle bir noktaya sürüklenmesine elbette engel olacağız.

Bu inançla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş ve kuruluşun tüm kahramanlarını şükranla, minnetle ve derin bir saygıyla anıyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum