ÇTB MECLİSİ, HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 21 Haziran 2023 Çarşamba günü saat:17.00’de Meclis Başkanı Birol Çetin başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve Meclis Üyelerinin katılımıyla ÇTB Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

ÇTB MECLİSİ, HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.
25 Haziran 2023 - 21:06
Çanakkale Ticaret Borsası'nın Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısında, yeni hasat dönemi, hububat alım fiyatları ve dünya gıda emtia fiyatları hakkında istişarelerde bulunuldu. TMO'nun 2023 dönemi hububat alım fiyat ve politikaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantının açılışında konuşan ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin, TMO'nun 2023 dönemi hububat alım fiyat ve politikaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ülkemizde mayıs ayı ortalarında lokal olarak başlayan hububat hasadında haziran ayı itibariyle artık yarı seviyelere gelindiğini kaydeden Çetin, bereketli bir hasat sezonu yaşanmasını beklediklerini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan TMO alım fiyatlarının çiftçiler için müjde niteliğinde olduğunu belirten Meclis Başkanı Çetin, "Ekmeklik buğday ton başına 8 bin 250 TL, Arpa ise 7 bin TL olarak açıklandı. Bunlara ilaveten Buğday da ton başına bin TL, Arpada ise ton başına 500 TL prim desteği verileceği bildirildi. Bu durumun tarımsal üretime olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Ayrıca, fiyatların temin edici olması önümüzdeki sezon ekiliş oranlarına da pozitif etki sağlayacaktır" dedi.
Bu hasat döneminde Türkiye genelinde ortalama 20,5 milyon ton buğday, 8,6 milyon ton ise arpa üretimi beklediklerini aktaran Birol Çetin, bu rekoltenin ve kalitenin tarım ürünleri ve mamulleri ihracatına da ciddi bir katkı sağlayacağını umut ettiklerini dile getirdi.
Meclis Başkanı Birol Çetin Asgari Ücret artışı ile de değerlendirmede bulundu. Çetin açıklamasında şunları söyledi: "Asgari ücretin yüzde 34 oranında yükseltilerek net 11 bin 402 TL'ye, asgari ücrete sağlanan işveren desteğinin de 400 TL'den 500 TL'ye yükseltilmesi kararı hem çalışanlarımız hem de işverenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun. Asgari ücret rakamı, diğer ücretler için temel teşkil etmesi, üretim ve iş maliyetlerini etkilemesi nedeniyle sadece işçiler için değil, işverenler ve hükümetimiz için de önemli bir rakam. Son dönemde yaşanan enflasyonla mücadele süreci, işçi işveren ayırım yapmaksızın herkesi etkiledi. İş dünyası çalışanı ve işvereniyle bir bütün. Fiyat artışlarının genel seviyesi dikkate alınarak çalışanlarının refah seviyesinin korunmasının öncelenmiş olması çok önemli. Bundan hepimiz memnuniyet duyduk.
İstihdam maliyetleri işverenlerin rekabet gücünü doğrudan etkileyen bir faktör. Bu aşamada asgari ücret desteğinin devamı çok kıymetli. İşverene sağlanan asgari ücret desteğinin asgari ücret artış oranı ve genel fiyat seviyesi dikkate alınarak, bütçe imkanları çerçevesinde yeniden değerlendirilebileceği kanaatindeyiz.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan yeni kabinenin alacağı önlem ve yapacağı çalışmalarla ekonomide dengeleri en kısa sürede yerine oturtacağına ve fiyat dengesizliklerinin de en kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyoruz" dedi.
Meclis Başkanı Çetin konuşmasının son bölümünde ise yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm meclis üyelerinin, borsa çalışanlarının ve borsa üyelerinin Mübarek Kurban Bayramı'nı kutladı.
ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ise toplantıda yaptığı konuşmada, borsanın faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ülkemiz iş ve ekonomi dünyasının en köklü, saygın kurumlarından biri olan Birliğimizin Ankara’da yapılan 79. Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına Değerli Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yeniden seçilmesinden dolayı Çanakkale Ticaret Borsası olarak büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. 79. Genel Kurulda “Tarım Kurulu”na seçildiğini belirten Başkan Deniz, Seçim sonuçlarının, ülkemize ve camiamıza hayırlı sonuçlar getirmesini diledi.
Genel Kurulda TOGG araç için yapılan kura çekiminde 290 Oda/Borsa arasından ÇTB 'ye 167. sırada TOGG çıktığını müjdeleyen Abdullah Deniz, aracın önümüzdeki günlerde teslim edileceğini söyledi. ÇTB Bahçesine TRUGO şarj istasyonunun kurulması ile ilgili çalışmaların sona geldiğini belirten Başkan Abdullah Deniz, Yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımların çevre koruması ve sürdürülebilirlik açısından önemini vurgulayarak, kurulan elektrikli araç şarj istasyonunun çevre dostu bir adım olduğunu söyledi.
Başkan Deniz “Bu girişim, aynı zamanda borsamızın, bölgedeki sürdürülebilirlik ve yenilikçi projelere öncülük etme konusundaki kararlılığını da göstermektedir. Bu vesile ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin liderliğinde üretilen yerli otomobilimiz TOGG’un ülkemizin yeni teknolojilere hızlı giriş yapması için hayırlı olmasını ve borsamız hizmet binası bahçesine kurulacak TRUGO şarj cihazının, ilimiz elektrikli araç altyapısının gelişmesine katkı sunmasını dilerim” dedi.
Başkan Abdullah Deniz Çanakkale Ticaret Borsasının iştirakçisi olarak yer aldığı Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic.A.Ş. ve Türkiye Ürün İhtisas Borsası Aracılı Sistem Merkez ÜPAK ve Bölgesel ÜPAK’lar ile ilgili bilgi verdi.  Başkan Deniz, TÜRİB İşlem Platformu üzerinde Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) alım ve satımı yapabilmek için yetkili acenteler vasıtasıyla TÜRİB’de yatırımcı kaydı oluşturulduğunu belirterek Çanakkale Ticaret Borsası yetkili acente statüsündedir. Önümüzdeki günlerde kurulacak olan Bölgesel Ürün Piyasası Aracı Kurumlarında da Borsamız yerini alacaktır.” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz konuşmasının sonunda Bayramların yardımlaşma ve dayanışma ruhunu geliştiren mukaddes günler olduğuna dikkat çekerek, herkesin Mübarek Kurban Bayramını tebrik etti.
Güncel ve ekonomik konular üzerine istişarelerin de yapıldığı Çanakkale Ticaret Borsası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından görüş ve önerilerin sunulması ve iyi dilek ve temennilerle sona erdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum