Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü Törenler İle Kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü, tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale'de de büyük bir coşku ve sevinç ile kutlandı.

Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü Törenler İle Kutlandı
30 Ekim 2023 - 19:40

Cumhuriyetin 100. yıldönümü kutlama etkinlikleri, 28 Ekim 2023 Cuma günü Valilik önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.  Çelenk sunma törenine Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendika, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve kentliler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulduğu tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu. 

Kordonboyunda Resmi Geçit Töreni Düzenlendi

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, 29 Ekim 2022 Cumartesi günü sabah saatlerinde de resmi kutlama törenleri gerçekleşti. Valilik Makamında gerçekleşen tebriklerin kabulünün ardından, kordonboyunda resmi geçit töreni düzenlendi. Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, protokol üyeleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve kentlilerin katıldığı törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılırken, Jandarma Özel Harekat ve Mehteran gösterisi de büyük ilgi gördü. Program, resmi geçit töreniyle sona erdi.

100.Yıldönümü Kabul Töreni Gerçekleştirildi

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Anadolu Hamidiye Tabyalarında düzenlenen Cumhuriyetimizin Kuruluşu'nun 100.Yıldönümü Kabul Töreni ile devam etti.  Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, sivil ve askeri protokol üyeleri ile çok sayıda davetlinin katıldı.  Törende konuklar, ellerinde bayraklarla marşlar seslendirerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum