Gider'den İyi Partili Ülkücülere; "Türkeş'in Evlatları, PKK'yı mı Destekleyecek?"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Ayhan Gider, çalışmaları kapsamında Çanakkale seçim bürosu açılış ve köy ziyaretlerinde konuştu. Akşener’in masadan kalkmasına sevinen İyi Partililerin, HDP’nin açıklamasına üzüldüklerini belirten Gider; “Türkeş’in hangi hedefi ile PKK örtüşüyor?” dedi.

Gider'den İyi Partili Ülkücülere; "Türkeş'in Evlatları, PKK'yı mı Destekleyecek?"
02 Mayıs 2023 - 03:23
AK Parti’nin Çanakkale Milletvekili Adayı Ayhan Gider, seçim çalışmaları kapsamında Çanakkale’de esnaf ziyaretlerinin yanı sıra, Barbaros Mahallesi’nde seçim bürosu açılışı ile Dümrek ve Akçapınar köylerini ziyaret etti. Yaptığı ziyaretler esnasında halka seslenen Gider, seçimlerde halkın vereceği karara göre sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın kaderinin etkileneceğini ifade ederek; “14 Mayıs günü ülkemiz sadece bir seçime gitmiyor. 14 Mayıs’ta bizler Türk Milleti olarak bir karar vereceğiz, bir irade beyanında bulunacağız.  Ortaya koyacağımız irade; sadece Edirne’nin Hakkari’nin kaderini belirlemeyecek. Dünyanın dört bir yanındaki mazlum milletler bu seçimin sonuçlarını yaşayacak.108 yıl önce Çanakkale’de, 101 yıl önce Sakarya’da Dumlupınar’da Kocatepe’de Mustafa Kemal önderliğinde mazlum milletlerin kaderini nasıl değiştirdiysek, 14 Mayıs’ta da alacağımız kararla, Bosna’nın, Karabağ’ın, kaderi değişecek. Libya’nın, Musul’un Kerkük’ün kaderi değişecek. Boyunduruk altındaki 40 milyonluk Güney Azerbaycan da, Türkiye sayesinde ayağa kalkan Gagavuzlar da memleketimizin alacağı kararı bekliyor. Neden biliyor musunuz? Bu seçimde; güçlü ve mazlumların hakkını koruyan Türkiye’yi savunan tek bir taraf var da ondan.  Mustafa Kemal’in, Manda ve himayeyi kabul etmiyoruz sözünü hayata geçiren tek bir taraf var da ondan.  Avrupa’nın aferini peşinde koşanlarla, Bosna’dan, Karabağ’dan, Musul’dan Kerkük’ten Allah razı olsun bekleyenlerin seçimi bu. Celladına aşık olanlarla, Milletine aşık olanların seçimi bu.  Ancak bu seçimden de bizler yine alnımız ak bir şekilde çıkacağız. Dün nasıl çıktıysak, bugün de yarın da bu oyunları bozacağız. Dün Anafartalar’da ne yaptıysak, 14 Mayıs’ta bir kez daha aynısını yapacağız. Samsun’da, Amasya’da Erzurum’da Sivas’ta neler yaptığımızı hatırlayarak bozacağız. Bozmak zorundayız. Bu bizim tarihe karşı bir görevimiz” dedi.

“TÜRKEŞ’İN EVLATLARI, PKK’YI MI DESTEKLEYECEK?”

7’li masanın ortağı İyi Parti’yi kuran Ülkücülere seslenen Gider, İyi Parti seçmenlerini, PKK’ya karşı birlik olmaya davet ederek; “Biz daha milliyetçiyiz diyerek, kendi partisini kuran kendilerine yeni bir yol çizen İyi Partili kardeşlerim. Siz ki; Türkeş’in evladı olmakla övünürsünüz.  Gerçek Ülkücüler biziz derdiniz. Türkeş’in hedefleriyle, PKK’nın hedeflerinin bir tutulmasını nasıl içinize sindireceksiniz?  PKK’ya tokat atan zihniyetin, PKK ile el sıkışan zihniyetle nasıl bir ortak noktası olabilir? Bir kardeşiniz olarak size sesleniyorum. Bir durun, düşünün biz ne yapıyoruz diye. Seçimden sonra, hapishanelerdeki PKK’lıları dışarı çıkaracağız diyen HDP ile nasıl aynı gözlükten bakabilirsiniz? Birçok şey sizin de içinize sinmedi. Meral Hanım o masadan kalktığı gün, birçoğunuz çok şükür diye içinden geçirdi. Ama sizi zorla, tehditlerle o masaya oturmak zorunda bıraktılar. O günü, o 3 saati unutmayın. Herkesten önce, sizler bir ders vermek zorundasınız. Tarihin sorumluluğu ve vebali en çok sizlerin omuzlarında. Bilge Kağan’ın sözünü sizler, birçoklarından çok daha iyi bilirsiniz. Bildiğiniz bir şeyi sizlere hatırlatma görevi de bizlerin omuzlarında. 14 Mayıs günü, hem mecliste hem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde söz sahibi olmak isteyen PKK’ya herkesten önce siz tokadı vurun. Bunu yapmak için tek bir şansınız var.  Ya 14 Mayıs’ta bu gidişata bir dur diyeceksiniz, yada PKK’nın bir 40 yıl daha evlatlarımızı şehit etmesine sessiz kalacaksınız. Seçimden sonra yine kendi bildiğinizi yapın. Kılıçdaroğlu’nu bir kere destekledikten sonra ah vah etmenin bir faydası olmayacak. Yarın o PKK’ya karşı yine senin 20 yaşındaki evladın savaşacak. Yine senin yüreğin sızlayacak. Bize bu acıyı yaşatmayın” dedi.

“SIĞINACAK BAŞKA VATANIMIZ YOK”

Türkiye’yi sıkıntılardan kurtarmanın yolunun, birlik olmaktan geçtiğini belirten Ayhan Gider; “Türk Milleti, bir ve beraber oldukça, her türlü zorluğun üstesinden gelir. Şikayetleriniz mi var? Olabilir. Ekonomik sıkıntılar mı var? Olabilir. Bunları yine birlikte aşacak, birlikte çözeceğiz. Seni, benden başkası düşünmez. Beni senden başkası düşünmez.  Sen düşünce elini yine ben tutacağım. Ben düşünce yine sen benim elimi tutacaksın. Bizim sığınacak başka bir vatanımız yok. Bu yüzden yeni bir Türkiye’yi inşa ediyoruz. Bunu da birlikte yapıyoruz. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Allah’ın izniyle yine hep birlikte el ele başaracağız” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum