HALİL SARIBAŞ BASIN AÇIKLAMASI

"Bilindiği üzere Çanakkale'miz de kentin gelişimini ve vizyonuna katkıda bulunabilmesi, kentlilerin yerel yönetimi katılımını sağlayabilmesi için kurulmuş bir kent konseyimiz var. Son dönemde de kent konseyi yönetimi ve alt birimleri bu amaç doğrultusunda anlamlı projelere imza atmaya çalışmıştır. Bu süreçte biz de çalışmaları ve yapılan projeleri yakından takip ettik.

HALİL SARIBAŞ BASIN AÇIKLAMASI
21 Ağustos 2022 - 17:21
Daha önceki dönemlerde kurulamayan valilik ve resmi kurumlar ile olan koordinasyonlar ve aynı zamanda üniversite ile de işbirliği için karşılıklı yapılan protokoller  kentimizin gelişimi için önemli adımlardı. Sürecin bu şekilde ilerlemesi tüm kentliler gibi bizde de heyecan yaratmıştı. Güzel ve faydalı projelerin kentimiz adına  hayata geçirileceği beklentimizi arttırmıştı. Fakat CHP'li yerel yönetimin iradesi kent konseyinin bu fedakar çalışmalarını desteklemek yerine engellemesi bizi  yanıltmamıştır. Örnek vermek gerekirse şehrin memnuniyeti üzerine planlanan ÇOMÜ Öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin işbirliği ile hazırlanıp yapılacak olan anketin  sonuçları şehrin gelişimi konusunda değerli verilere ulaşılmasını sağlayacaktı. Bu anlamda üniversite ile yapılan protokol kapsamında değerlendirilen bu çalışma ve  diğerleri çok önemliydi. Hayata geçirilememiş olması yerel yönetimin bu projeleri engellemesinden dolayıdır. Sayın Ülgür Gökhan bu anketin sonucunda ortaya çıkacak  şehrin sorunlarının gündeme gelmesinden mi korktunuz?
Yıllar boyu süren başkanlık döneminizde şehrimize hiçbir hizmet sunamayan yerel yönetimin yapılabilecek projeler ile sunulabilecek hizmetlerin Çanakkale halkının layık  olmadığını düşündünüz?
Her toplumda olduğu gibi STK'lar bir şehrin vizyonunun gelişmesi açısından halkın yönetimlere katılımının sağlanabilmesi bakımından en önemli kurumlardır.
Her zaman bu bilinçle hareket etmiş olan hükümetimiz iktidara geldiği ilk yıllarda Kent Konseylerine resmi statü kazandırmıştır. Bu anlamda 21 yıllık iktidarımızın  sivil toplum kuruluşlarına verdiği önem ortadadır.
Kentimizdeki tüm STKlar gibi kent konseyi de bizim için çok kıymetlidir. CHP'li yerel yönetim tarafından yapılan baskılar ve engellemeler sonucunda istifa eden kent  konseyi başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin aynı zamanda yeni kurulabilecek bir yönetimin entelektüel açıdan kente faydalı olabileceğini düşünerek bu görevlerinden  feragat ettiklerini biliyoruz. Kendilerine bugüne kadar yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları tüm iyi niyetli ve özverili çalışmaları için teşekkürü bir borç biliriz.
Gönül isterdi ki iyi niyet çerçevesi altında ve tüm kesimleri kapsayan kent konseyi yürütme kurulu çalışmalarını tamamlayabilseydi.
Biz biliyoruz ki kentlisine hizmet etmeye kendini adamış bir yerel yönetim uzun yıllardır Çanakkale'de hayat bulamamıştır. Daha önce de defalarca dile getirdiğimiz gibi  önumuzdeki dönem kentimizdeki tüm sorunların çözümünün AK Parti yerel yönetiminde bulunabileceğini Merkez ilçe Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ında bildigini  düşünüyoruz."
                                                                                                 
                                                                                                AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı

                                                                                           Sivil Toplum Halkla İlişkiler Birim Başkanı
                                                                                                                 Halil Sarıbaş
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum