Hasan Yücel; "Vizyon değişikliğine acil geçin"

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı 2. Başkanı, TÜMAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hasan Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da katıldığı, Madenlerde Sürdürülebilirlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Vizyon Organizasyonu’nda yaptığı açılış konuşmasında madencilik sektörüne yönelik önemli mesajlar verdi.

Hasan Yücel; "Vizyon değişikliğine acil geçin"
21 Nisan 2024 - 23:16
Ankara’da bir otelde Türkiye Kömür Üreticileri Derneği’nin (KÖMÜRDER) tarafından düzenlenen ‘Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Vizyon Organizasyonu’ programında yatırımcılara seslenen TÜMAD Genel Müdürü Hasan Yücel; “Lütfen eğitimde, denetimde, teknolojik ürünlerin kullanımında vizyon değişikliğine acil geçin” dedi.

 

Yücel yaptığı konuşmada; “Yapılan simülasyonlara göre 2060’larda, Dünyadaki Altın üretimi 130 milyar ton olacak, Dünyada da 300 milyar ton civarında bir malzeme hareketi olacak. Dünya bunun farkında, ham madde arz güvenliği olmadan, insanoğlunun yaşaması, refaha ulaşması, standartların yükseltmesi, enerjinin ham madde kaynağı, sanayinin ham madde kaynağının olmayacağını çok net bir şekilde görüyor. Dünya artık bu işe dur dedi. Bu sürdürülebilirlik meselesine bir üst çatı yaptı. Çevre, iş sağlığı güvenliği ve sosyal meseleyi artık zorunlu hale getirdi” dedi.

 

“Bütün yatırımcılarımızın bu 3 meseleyi öncelesinler, ön koşul yapsınlar, buna göre çalışmalarına devam etsinler” diyen Yücel; “İş güvenliği ile ilgili bugünden itibaren bütün yatırımcılarımız şirket sahipleri lütfen eğitimde, denetimde teknolojik ürünlerin kullanımında vizyon değişikliğine acil geçsinler. Yaşamamız için bu madenleri üreteceğiz, gezegenimiz herkesin ortak yaşam alanı” şeklinde konuştu.      

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum