MELİH GÜNDOĞDU LGS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Çanakkale Ticaret Borsası Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Melih Gündoğdu 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile ilgili açıklamada bulundu.

MELİH GÜNDOĞDU LGS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ
04 Haziran 2021 - 16:42
Eğitimde başarı grafiği gün geçtikçe yükselen şehrimizde sınava girecek öğrencilerimizden de başarı bekliyoruz. Zorlu pandemi şartlarında uzaktan eğitim ile sınava hazırlanarak, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek olan tüm kardeşlerimize Allah zihin açıklığı versin hepsine başarılar diliyoruz.
Malumlarınız olduğu üzere 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığımız, Birliğimiz ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından yapılan Mesleki Eğitim ve İşbirliği Anlaşması neticesinde her ilde proje okulları oluşturularak, 81 ilde 112 meslek lisesine TOBB camiası olarak sahip çıkıyoruz.
Pandemi nedeniyle olağanüstü zamanlardan geçtiğimiz bugünlerde meslek liselerimiz pandemiyle mücadelede ihtiyaç duyulan ürünleri üreterek topluma destek oldular.
"MESLEKİ EĞİTİM İLE REEL SEKTÖR, BİRBİRİNE ENTEGRE EDİLDİ"
Çanakkale’miz de mevcut potansiyel itibariyle Ülkemizin eğitim açısından önde gelen illeri arasında yer alıyor. İlimizde proje okullarımız İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir. Oda ve borsalarımız vasıtasıyla bu okullarımızdaki mesleki eğitim dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlandı. Bu okullarda atölyeler ve laboratuarlar kuruldu, mevcut olanlar yenilendi. Ar-Ge ve beceri tasarım atölyeleri faaliyete geçirildi. Eğitim içerikleri TOBB ETÜ desteğiyle hazırlandı.
Kamu-özel sektör ortak yönetim modeliyle yerelde oda ve borsalarımızın vasıtasıyla mesleki eğitimin hem dinamik hem de sanayi, ticaret ve tarımın ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanması sağlanıyor. Okullarımızı tercih edecek gençlerimiz mezun olduklarında 'ara eleman' değil, 'aranan eleman' olacak. Bu okullarımızdan mezun olacak gençlerimizin diploması, mesleği olacak.
Çanakkale iş dünyası olarak Gençlerimizi Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB ETÜ olarak başlattığımız program kapsamındaki 81 ilimizdeki 120 proje okulumuzu tercih etmeye çağırıyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum