• Reklam

TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI ANKARA'DA YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ BAŞKAN KAYA ÜZEN, ŞURA'DA AKTARDIĞI KONULARA İLİŞKİN BİR AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay’ın başkanlığında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sn.Fatih Dönmez’in, Hazine ve Maliye Bakanı Sn.Nureddin Nebati’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn.Mustafa Varank’ın, Tarım ve Orman Bakanı Sn.Vahit Kirişçi’nin ve Ticaret Bakanı Sn.Dr. Mehmet Muş’un teşrifleri, Oda Borsa Yönetim Kurulu Başkanının katılımı ile 29 Haziran 2022 tarihinde TOBB Türkiye Ekonomi Şurası düzenlendi.

TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI ANKARA'DA YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ BAŞKAN KAYA ÜZEN, ŞURA'DA AKTARDIĞI KONULARA İLİŞKİN BİR AÇIKLAMA YAPTI
30 Haziran 2022 - 20:47
İş dünyasının temsilcilerinin sorun ve taleplerini Hükümete aktardığı Şuraya katılım sağlayan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen ilin ve Bölgenin sorun ve çözüm önerilerini birinci ağızdan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay ve Bakanlarla paylaşma imkânı buldu.

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen konuşmasında Bölgenin ulaşım altyapısının tamamlanması ile ilgili olarak “Ülkemizin marka projelerinden, 18 Mart günü hizmete giren 1915 Çanakkale Köprüsü, hem İlimizin hem de ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlayacak dev ölçekli bir ulaşım ve altyapı yatırımı. Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege’yi birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Kınalı- Tekirdağ- Çanakkale- Savaştepe Otoyolu Projesi’nin tamamlanması ile Avrupa’dan Türkiye’nin Güneybatısındaki endüstriyel bölgelere kesintisiz erişim sağlanmış olacaktır” dedi.
Başkan Üzen Lojistik ihtiyacı ile ilgili olarak Çanakkale’nin hatta Marmara’nın önemli bir beklentisi ve gereksinimi olan demiryolu hattının da Bandırma-Biga-Çanakkale güzergâhında liman bağlantısı olacak şekilde tamamlanması gerektiğini belirtti. Yine Yolcu ve yük taşımacılığına uygun Karabiga Limanının yapılmasının öneminden bahsetti.
İlimizde planlanan İhtisas OSB’lere de değinen Başkan S. Kaya Üzen OSB’ler ile ilgili olarak şunları kaydetti. Ezine Gıda İhtisas OSB altyapı çalışmalarının hızlandırılması, Çanakkale/Ayvacık Tarıma Dayalı İhtisas Seracılık (Jeotermal Kaynaklı) Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesi, yine AB Coğrafi işaret çalışmaları süren Coğrafi işaretli Ezine peynirimizin hammadde ihtiyacının karşılanmasına destek olacak nitelikte Küçükbaş Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesi ilimiz ve bölgemiz için önemlidir.” dedi.
Hububat sektörü ile ilgili olarak ürününü sadece TMO'ya veren çiftçilerin yararlandığı ilave primden bütün üreticilerin faydalanabilmesi talebinde bulunan Başkan Üzen; Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilerden ürününü, tüccara verenlerinde faydalanması gerektiği kanaatindeyiz şeklinde görüşünü ifade etti.
Borsa Başkanı Üzen konuşmasında ayrıca şu konulara da değindi. “Vergilendirmede enflasyon muhasebesine geçilmesi gerekmektedir. Asgari ücretin üzerindeki sigorta prim yükünün azaltılması iş dünyası için elzemdir. Yine Enerji fiyatlarının üzerindeki baz maliyet dışındaki yüklerin azaltılması ve özellikle lisanssız GES (Güneş Enerji Sistemi) kurulumundaki bürokrasinin azaltılmasını talep etmekteyiz” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum