• Reklam

Turan: Bölgenin İnşasında AB Ülkelerinin Yanımızda Olmasını İstiyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu’nu ağırladı. Turan, “Büyük bir bedel ödedik; ama ayağa kalkmak zorundayız ve tekrar bölgeyi inşa etmek durumundayız. Bu inşa sürecinde Avrupa’nın çok daha güçlü bir şekilde yanımızda olmasını bekliyor ve istiyoruz” dedi.

Turan: Bölgenin İnşasında AB Ülkelerinin Yanımızda Olmasını İstiyoruz
22 Şubat 2023 - 20:12
Turan, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu’yla Gazi Meclis’te bir araya geldi. Programa Turan’ın yanı sıra, Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanları Emrah Karayel, SergeyLagodinsky ve beraberindeki heyet katıldı.
Lagodinsky, yapmayı planladıkları Karma Parlamento Toplantısını deprem nedeniyle ertelediklerini; ama kendilerinin taziyede bulunmak için Türkiye’ye geldiklerini söyleyerek, Turan’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yaşanan depremlerden sonra AB ülkelerinin yardım ve arama kurtarma ekiplerinin ivedilikle Türkiye’ye geldiğini hatırlatan Lagodinsky, AB’nin deprem yaralarını sarma konusunda elinden geleni yapacağını ifade etti.
‘AB İLE İLİŞKİLERİMİZ BU SÜREÇTE TARİHİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR’
Turan, depremin sadece Türkiye’nin 11 ilini değil Gürcistan’dan Mısır’a kadar çok büyük bir coğrafyada hissedildiğini söyledi. Depremden dolayı 40 binden fazla can kaybı yaşandığını ifade eden Turan, “Şimdiye kadar Türkiye’de daha küçük ölçekli depremler olmuştu, tek şehirde ya da birkaç şehirde; fakat bu kadar büyük bir hareketlilik olmamıştı. Başta Avrupa olmak üzere pek çok ülkenin yanımızda yer almasından memnuniyet duyduk. Dost zor günde, acı günde belli olur, acılar paylaşarak azalır. Bu nedenle Avrupa Birliği üyesi birçok ülkenin ilk andan itibaren ülkemize yardım ve arama kurtarma ekibi göndermesi çok kıymetliydi. Büyük bir bedel ödedik; ama ayağa kalkmak zorundayız ve tekrardan bölgeyi inşa etmek durumundayız. Bu inşa sürecinde Avrupa’nın çok daha güçlü bir şekilde yanımızda olmasını bekliyor ve istiyoruz. Çünkü tarihi bağlarımız ve ilişkilerimiz bunları zorunlu kılar diye düşünüyorum. Bu sürecin Avrupa Birliği ile ilişkilerin daha yoğun görüşmeye ve aşılamayan sorunların aşılmasına vesile olmasını, hatta zaman zaman inişli çıkışlı olan ilişkiler adına tarihi fırsata dönüştürülmesini istiyorum” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum