Üreten Kadın Kooperatifleri SOGEP İle Dijitalleşiyor

Çanakkale Valiliği tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) sunulan ve başarılı bulunan “Üreten Kadın Kooperatifleri Dijitalleşiyor” isimli proje için imzalar atıldı.

Üreten Kadın Kooperatifleri SOGEP İle Dijitalleşiyor
31 Ağustos 2022 - 19:30
İmza töreni Çanakkale Valiliğinde, Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Çanakkale Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu personelleri ve GMKA uzmanlarının katılımları ile gerçekleştirildi.

Çanakkaleli Kadınlar Üreterek Aktif Pazarda Yer Alacak

Proje ile kooperatifleşme ve ticarileşme faaliyetlerinin desteklenmesi için Çanakkale’de yer alan kadın kooperatiflerinin üretim, pazarlara erişim ve markalaşma hususlarında yaşadıkları sorunları ortadan kaldırarak aktif olarak pazarda yer almalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Liman Başkanlığı’na ait binanın restorasyonu sonucunda elde edilecek üretim, eğitim ve sıcak satış alanı ile kooperatiflerin ulusal pazarda kendi markalarını duyurmaları, verilecek eğitimler ve ekipman desteği sonucunda kadın kooperatiflerinin kendi ürünlerini üretebilmeleri; teknolojiye, e-ticaret konularına ve pazarlarına hakim olabilmeleri amaçlanmaktadır.

Proje Diğer Kadın Kooperatiflerine de Örnek Teşkil Edecek

Çanakkale İl Özel İdaresi ve Çanakkale’de faaliyet gösteren 6 kadın kooperatifinin ortak olduğu projede Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iştirakçi olarak yer almaktadır. Projede, 120 kadının hem eğitim hem de üretim alanında geliştirecekleri beceriler sayesinde ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve bu sayede aileleri de dahil olmak üzere Çanakkale ekonomisine katkıda bulunarak refah düzeylerini arttırmaları projenin en önemli sonucu olması beklenmektedir. Projede yer alan 6 kadın kooperatifinin il genelinde yer alan toplamda 18 kadın kooperatifine de örnek teşkil etmesi beklenmektedir.

Projenin sonlanmasını takiben proje dahilinde oluşturulmuş eğitim alanları Çanakkale Valiliği bünyesinde kullanılmaya ve kadın kooperatiflerine eğitim sağlamaya devam edecek, kooperatiflere eğitim ve danışma alanlarında başvuru noktası olarak hizmetini sürdürecektir.

Süresi 18 ay olarak belirlenen projenin bütçesi yaklaşık olarak 1.100.000 Türk Lirasıdır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum