19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI RÖPORTAJI ÇANAKKALE KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI BİRCE BİLİCİ ŞİMŞEK

Biz Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi olarak Ülkemizde her alandaki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla yola çıktık.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI RÖPORTAJI ÇANAKKALE KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI BİRCE BİLİCİ ŞİMŞEK
18 Mayıs 2021 - 23:48
Bu amaç doğrultusunda görevlerimizi yerine getirmekle yükümlüyüz. Toplum olarak gelişip ,büyümek ve arzu edilen medeniyet seviyesine ulaşmak istiyorsak, cinsiyet gözetmeksizin iş hayatında, siyasette, sosyal hayatta, sporda, sanatta aktif roller üstlenmeliyiz.
Atatürk'ün her konuda olduğu gibi, spor konusundaki görüşleri de çağdaş, günümüz şartlarıyla bağdaşan, kalıcı ve geçerli görüşlerdir. Atatürk, emanetinin yücelmesi ve gelişmiş batılı Ülkeler düzeyine ulaşabilmesi için genç kuşağın bedenen, ruhen, zihnen, fikren, ahlâken ve ilmen iyi yetiştirilmesi gerektiğine inanmıştır. Bu nedenle Atatürk, gençliğin "beden eğitimi ve spor" faaliyetlerine spora ve sporcuya büyük önem vermiştir.
Atatürk, her alanda olduğu gibi sporda da bilim yolundan ayrılmamayı tavsiye ederken, sporun üzerinde ısrarla durmuş ve ona yeni bir benlik kazandırmıştır. "Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar, beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kuvvetli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir." sözleriyle de bunu kanıtlamıştır.
Bu önemli günde Kurulumuz ile birlikte; Spor hayatında aktif roller üstlenmiş kadın girişimcilerimizle bir araya geldik. Çanakkalemizin yetiştirdiği kıymetli sporcularımızın hayat hikayelerini sizlerle paylaşıyor, bu vesileyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, milli mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919 ’u gençliğe armağan edişinin 102. yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum