AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ

17 Aralık 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” olarak belirlenmiştir.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ
29 Kasım 2022 - 17:29
Kadına yönelik şiddet ülkemizde de son günlerde en fazla öne çıkan gündem maddelerinden birini oluşturmaktadır. Gerek görsel gerekse yazılı basın aracılığıyla her gün onlarca şiddet olayına tanık olmaktayız.
Çok boyutlu bir sorun olan kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ve bütüncül bir yaklaşımla mümkündür. Bu çerçevede yürütülecek çalışmalarda, disiplinler arası yaklaşım ve çok sayıda kurum ve kuruluşun önleme, koruma, cezalandırma ve politika boyutuyla sürecin içinde yer alması büyük önem arz etmektedir.
Bu kapsamda “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” de toplumsal farkındalığın arttırılması amacına yönelik ilimizde Çanakkale Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğün tarafından faaliyetler planlanmıştır;
25 Kasım 2022 tarihinde, kentimizin simgesi olan Truva Atı, Saat Kulesi ve 1915 Çanakkale Köprüsü bütün gece turuncu renk ile ışıklandırılarak Kadına Yönelik Şiddet konusuna dikkat çekilerek  farkındalık oluşturulması hedeflenmiştir.
Halkın yoğun olarak ziyaret ettiğini Çanakkale kordon mevkiinde yer alan Gestaş AŞ. ‘ye ait dev ekranda 5 milyon erkeğe yönelik farkındalık eğitimi çalışması kapsamında yararlanılan 6 dakikalık videonun paylaşılması sağlanarak, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık sağlanması hedeflenmiştir.
  Capital Dergisi tarafından iş yaşamında kadın istihdamının önemine dikkat çekmek için gerçekleştirilen “Kadın Dostu Şirketler 2021” araştırmasında yer alan ilk yüz şirket arasında 1630 kadın çalışanı ile listeye giren Dardanel Ton Fabrikası Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ ile ziyaret edilerek, kişilerin kadına yönelik şiddetle mücadele mekanizmaları hakkında bilgilendirilmesi, kadın çalışanların cep telefonlarına KADES uygulamasını indirmesi hususunda bilgilendirme yapılması planlanmıştır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum