Ayvalık'ta Hayal Melodileri Sergisi açıldı

Hayal Melodileri Resim Yarışması sergisi Ayvalık’ta. Çaykovski "Yevgeni Onegin” operası temalı yarışmada dereceye giren eserlerin yer aldığı sergi, Zeytin Çekirdekleri Derneği öğrencilerinin katılımıyla 1 Ağustos gecesi yapılan törenle açıldı. Sergileme ödülü alan resimler 2-8 Ağustos 2023 tarihlerinde saat 13:00-21:00 arasında Ayvalık Karagöz Sanat Evi’nde (Cumhuriyet Caddesi No:183) görülebilir.

Ayvalık'ta Hayal Melodileri Sergisi açıldı
02 Ağustos 2023 - 18:00

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Hayal Melodileri Resim Yarışması’nda,  birincilik başarı ödülü Marmara Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Emre Tura’nın olurken, ikincilik başarı ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü öğrencisi Ali Duman’a, üçüncülük başarı ödülü Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü öğrencisi Sena Gündüz’e, jüri özel ödülü  ise Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Oğuzhan Ulutaş’a verilmişti.

Ayvalık Karagöz Sanat Evi’nde yapılan sergi açılışında, Zeytin Çekirdekleri Derneği’nin katkılarıyla genç sanatçılar Giray Efe (Saksafon), Gioia Alissa Moro (Piyano), Fikret Deniz Dilli  (Çello) ve Yusuf Umut ( Flüt) Çaykovski’nin eserlerinden oluşan bir dinleti gerçekleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından, ödüle değer görülen 4 çalışma ile sergilenmeye değer bulunan 19 çalışmanın yer aldığı serginin açılışı çok sayıda sanatseverin katılımıyla yapıldı.

Güzel sanatlar öğrencilerine destek

Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Şeref Özçelik “Ülkemizde sanatın gelişiminde en önemli kaldıraç olarak üniversiteleri görüyoruz. Vakfımız güzel sanat öğrencilerini destekliyor. Öğrencilerimizin işlerini Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat’ta ve Artcontact Uluslararası Sanat Fuarı’nda sergilemiştik. Ayvalık’ta açılışını yaptığımız bu üçüncü sergiyle hem sanat öğrencilerinin görünürlüğüne hem de buradaki kültür sanat aktivitelerine katkı vermiş olduk. Vakfımız sanatı ve öğrencileri desteklemeye devam edecek” dedi

Yarışmanın organizasyonunda paydaş olarak katkıda bulunan Karagöz Sanat Evi Yöneticisi Kenan Öztürk “Güzel bir sergi açılışı oldu. Ayvalık’ta 2005 yılında kurulan sanat evi, Türk müziğini dünya sahnelerinde tanıtmayı amaç edindi. Ayrıca Karagöz Sanat Evi, 2016 yılından itibaren Anadolu’daki bir köyü sanat ile görünür kılmak için “Nimri Kullukları Sanat Projesi” adı altında, üniversitelerin güzel sanat fakülteleri heykel bölümleriyle iş birliği yapıyor. Lisans ve lisansüstü öğrenciler, her yıl Nimri köyünde gerçekleşen kültürel çalışmanın içinde yer alıyorlar. Bu bakımdan EMART Vakfı ile ortak bir yanımız var. Gelecekte EMART Vakfı ile benzeri projelerde birlikte olabilmeyi diliyorum” dedi. 

Zeytin Çekirdekleri Derneği Başkanı ve gönüllü çalışanı Selma Gülerce ise “Her şey çekirdekten başlar inancı ile bir gönüllülük seferberliği olarak yola çıkılan projemizin mimarı ve koordinatörü Zeynep Gül Gürsoy’dur. 2014 yılında Ayvalık’ta başlayan programlarımız, öncelikle sosyoekonomik açıdan kısıtlı çocukların toplumsal, sosyal ve kişisel gelişimi için müzik, sanat ve spor temellidir. 2015 yılında dernek haline gelerek kurduğumuz koro ve orkestramız ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Hepimizin yardımları ve destekleriyle, dünyada her çocuğun başarma şansı vardır. EMART Vakfı ve Karagöz Sanat Evi’ne öğrencilerimize bu müzik dinletisini gerçekleştirme şansını verdikleri için teşekkür ederiz” dedi. 

Hayal Melodileri Resim Yarışması nedir?

Hayal Melodileri Resim Yarışması, Türkiye’deki üniversitelerin sanat eğitimi veren bölümlerde ve eğitim fakültelerinin resim bölümlerinde lisans veya lisansüstü eğitimini sürdüren öğrencilerin katılımına açık bir resim yarışması olarak düzenlendi. Katılımcılardan, Çaykovski’nin Yevgeni Onegin operasının kendisini ya da operada yer alan herhangi bir bölümü, şarkıyı veya melodiyi resimsel ifadeye dönüştürmesi istendi. 

Yarışma Seçici Kurulu; Baksı Müzesi ve Baksı Vakfı kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devabil Kara, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya ve EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Şahin’den oluştu.

Yarışmaya 19 farklı üniversiteden 42 öğrenci katıldı. 4 çalışma ödül almaya hak kazanırken 22 çalışma sergilenmeye değer görüldü. 

Sergilenmeye değer bulunan çalışmaların sahipleri arasında Beyzanur Soner, Burak Uyanmaz, Cansu Tanrısever, Edanur Melek, Emrah Yağcı, Elif Özkan, Elvan Güven, Harun Reşit Sargın, Helin Ateş, Imprachim Matzir, Mehmet Berk Demir, Melike Çatkın, Mine Yenerkol, Nurdan Altuntaş, Oktay Özbek, Ömer Bozoluk, Rojbin Özüoral, Şahin Beki, Sefer Tan,  Şeyma Mol, Uğur Avcı, Yusuf Ağım gibi isimler bulunuyor.

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı hakkında

Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı, ülke genelindeki sanat eğitimi alan öğrencilerin sanatsal üretimlerine destek vermek, ülkenin sanat ve kültür hayatına çeşitlilik getirerek katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Vakfın kurucu başkanı Serkan Şahin’in yarışmayla aynı ismi taşıyan “Hayal Melodileri-Operaya Yolculuk” isimli bir kitabı bulunuyor.

Sergi, 02- 08 Ağustos 2023 tarihlerinde Ayvalık Karagöz Sanat Evi’nde saat 13:00-21:00 arasında görülebilir. 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum