BAŞKAN ABDULLAH DENİZ, ARONYA MEYVESİ İLK HASAT ŞENLİĞİNE KATILDI.

MÜSİAD Kadın Çanakkale, MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Reşadiye Muhtarlığı, Hıdırlar Muhtarlığı ve Kurtlar Muhtarlığı iş birliğinde 13 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 17:00'da "Agonya bölgesinde ekilen Aronya Meyvesinin ilk Hasat Şenliği" etkinliği gerçekleştirildi.

BAŞKAN ABDULLAH DENİZ, ARONYA MEYVESİ İLK HASAT ŞENLİĞİNE KATILDI.
16 Eylül 2023 - 19:43
Reşadiye Köyü Aronya Bahçesinde düzenlenen hasat törenine, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve eşi Ayşe Gider hanımefendi, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, MÜSIAD Çanakkale Başkanı Eyüp Tan, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Genel Sekreter Sevcan Elver, MÜSIAD Çanakkale Kadın Başkanı Emel Torun, Tarım Kurulu Başkanı Atiye Laçin, Koordinasyon ve Veriler Şube Müdürü H.İbrahim Büyükgaga, Reşadiye Muhtarı Nuran Şen, ÇOMÜ Genç Ziraat Mühendisleri Platformu üyeleri, Muhtarlar, Kooperatif Başkanları ve üreticiler katılım sağladı.
Hasat Şenliğine ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Abdullah Deniz; “Aronya bir sağlık meyvesi. Türkiye’de 2017 yılından itibaren üretimine başlanan, süper meyve olarak bilinen "aronya" besin değeri yüksek antioksidan bir meyve, hem gıda sanayiinde hem de eczacılık sektöründe kullanılmakta, ayrıca taze ve kuru meyve olarak da değerlendirilmekte. 
Bugün MÜSİAD Kadın Çanakkale, MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6 Mart 2022 tarihinde ilimizde Agonya bölgesine ekilen Aronya Meyvesinin hasat etkinliğine katıldık. Hasat hayırlı, bol ve bereketli olsun” dedi.
Borsa Başkanı Abdullah Deniz katma değeri yüksek ürünlerin Çanakkale’ye kazandırılmasının önemine değinerek, alternatif tarım ürünlerinin bölgede yeni kazanç kapısı olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü, Reşadiye Muhtarlığını, Hıdırlar Muhtarlığını, Kurtlar Muhtarlığını, MÜSİAD Kadın Çanakkale, MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulunu ve projede emeği olan katkı sunan herkesi tebrik ederek bol bereketli bir hasat diledi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum