BAŞKAN ABDULLAH DENİZ, İBRAHIM GİRGİN TIR PARKI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan tek Gümrük Kapısı olan İpsala Sınır Kapısına kazandırılan 300 Tır ve 100 küçük araç kapasiteli tır parkı törenle hizmete girdi.

BAŞKAN ABDULLAH DENİZ, İBRAHIM GİRGİN TIR PARKI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.
26 Temmuz 2023 - 11:08
23 Temmuz 2023 Pazar günü saat:11.00’de Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun teşrifleriyle düzenlenen törene Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun da aralarında yer aldığı Trakya oda ve borsa başkanlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılışının ilk konuşmasını UMAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen yaptı.
Törenin açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İpsala’nın, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olduğunu ve aynı zamanda, verimli tarım alanlarıyla, Türkiye’yi doyuran, kıymetli ve bereketli bir yer olduğunu söyledi.
İpsala Sınır Kapısı’nı modernize ederek, 2002’de açılışını yaptıklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, “2012 yılında Dünya Gümrük Örgütünden, Liyakat Sertifikası aldık. 2018’de artan ticaret hacmini karşılamak üzere, kapıyı yeniden modernize etmeye başladık ve bir de TIR parkı ilave ettik. Böylece İpsala’yı en modern kapılardan biri haline getirdik. Bu önemli yatırımda imzası olan Trakya Oda-Borsa başkanlarımı, gösterdikleri vizyondan dolayı tebrik ediyorum” dedi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat da 2023 hedefleri ve Türkiye vizyonu çerçevesinde hükümet olarak politikaları belirlediklerini, küresel gelişmeleri takip ettiklerini, iç ticareti düzenlediklerini ve ihracatı artırmak için uğraştıklarını belirterek, bu çerçevede bugün çok hayırlı ve önemli bir açılış için bir arada olduklarını söyledi.
Bundan birkaç yıl önce gümrük kapılarının yenilenmesi ve modernleşmesi konusunda hükümetin aldığı karar çerçevesinde Türkiye'nin en önemli 13 gümrük kapısının TOBB tarafından yenilendiğini ve modernleştirildiğini anlatan Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Güney Avrupa'ya ve Güney Balkanlara açılan en önemli kapımız olan İpsala Gümrük Kapımızın yenilenmiş haliyle tekrar hizmete açılması ve de bu çerçevede çok büyük bir tır parkının rahmetli İbrahim Girgin'in adı verilen tır parkının hizmete alınması törenlerini birlikte gerçekleştiriyoruz. Allah'tan, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle ülkemizin ticaretine, ihracatının artmasına önemli katkılar yapmasını niyaz ediyorum. Siz değerli ticaret dünyası temsilcilerine, kıymetli taşımacılarımıza, şoförlerimize de büyük kolaylıkla sağlamasını temenni ediyorum."

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, “Çanakkale Ticaret Borsası olarak Umat Gümrük ve Turizm A.Ş.’nin iştirakçisi olarak bugün TOBB ve UMAT GTİ olarak yaptığımız Tır Parkı açılışına katıldık.
Geçirdiği rahatsızlık sonucu 2021 yılında vefat eden İpsala Ticaret Borsası Başkanımız Değerli arkadaşımız İbrahim Girgin'in adının verildiği tır parkında alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Bu vesile ile genç yaşta aramızdan ayrılan tarım sevdalısı İpsala Ticaret Borsası eski Başkanımız İbrahim Girgin’i rahmetle yâd ediyorum.
Sınır kapısı önünde zaman zaman yaşanan yoğunluğu ortadan kaldırması beklenen 300 tır ve 100 küçük araç kapasiteli park alanı sürücülere pek çok imkân sağlayacak.
Tır parkında oluşturulacak sosyal alanlarda market, kafeterya, lokanta, yöresel ürünler pazarı, mescit, berber, döviz bürosu, duş alanları ve çamaşırhane yer almakta.
Başta Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat ve TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere Umat Gümrük ve Turizm A.Ş. yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yeni hizmete açılan park alanının sürücülerimize, ticaret erbabımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
TIR Parkının açılması ve gezilmesinden sonra Gümrük Kapısı ziyaret edildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum