BAYRAMİÇ BEYAZI HASAT ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ.

Türkiye'nin 7'nci, Çanakkale'nin ise tek Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescilli ürünü olan ‘Bayramiç Beyazı’ hasat etkinliği Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde gerçekleştirildi.

BAYRAMİÇ BEYAZI HASAT ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ.
02 Ağustos 2021 - 17:24
Kazdağları’nın endemik meyvesi olan coğrafi işaretli nektarini 'Bayramiç beyazı', hasat etkinliğine, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Bayramiç Kaymakamı Adem Eser, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ve üreticiler katıldı.
Hasat etkinliğinde Çanakkale Ticaret Borsası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Meclis Üyeleri Natık Civir, Sinan Erdoğan, Yahya Çakıroğlu ve Genel Sekreter Sevcan Elver yer aldı.
Etkinlik protokol üyelerinin ağaç dallarında Bayramiç beyazının hasadını yapmasıyla başladı.
Konuşmaların ardından Bayramiç beyazı coğrafi işareti için katkıda bulunanlara plaketleri takdim edildi. Bayramiç Kaymakamı Adem Eser'e, Avrupa Birliği Coğrafi İşaretler Sertifikası teslim edildi. Ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ve protokol üyeleri tarafından Bayramiç Hükümet Konağı'nın açılışı yapıldı.
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Kaya Üzen “Bayramiç beyazımız, Kazdağları’nın eteğinde, çok özel havasıyla ve endemik yapısıyla diğer nektarinlerden ayrılan; aroması, kokusu ve rengiyle ve uzun raf ömrüyle özel bir ürünümüz.

Bugün Türkiye'nin 7. Çanakkale'nin 1. Avrupa Birliği Coğrafi İşaretli ürünü olan Bayramiç Beyazımızın hasat etkinliğini hepbirlikte gerçekleştirdik. AB Coğrafi İşaret Tescili alınmasında katkıları olan Başta Sn. Valimiz İlhami Aktaş olmak üzere, Ak Parti Grup Başkanvekilimiz, Çanakkale Milletvekilimiz Sn. Bülent Turan, Çanakkale Milletvekilimiz Sn. Jülide İskenderoğlu, TOBB Başkanımız Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ÇOMÜ Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Sedat Murat, Değerli Hocamız Sn. Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Bayramiç Ziraat Odası Başkanımız Sn. İsmail Pehlivan, Tarım ve Orman İl Müdürümüz Sn. Erdem Karadağ ve tüm ekibine ayrıca emeği geçen katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Hasat etkinliğimiz hayırlı olsun. Tüm üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.” dedi.

Tören sonrası konuklara Ticaret Borsası tarafından Bayramiç Beyazından üretilen dondurma ikramında bulunuldu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum