Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlama Mesajı

Pek çok kıymetli unsuru bulunan ülkemizin önemi çok büyük değerlerinden biri de üç tarafımızı saran denizlerimizdir. Sularımızda ulaşım ve taşımacılık başta olmak üzere pek çok alana hizmet sunulmakta, bu hizmetlerin ekonomiye de önemli katkıları bulunmaktadır. Uzun yılların bilgi ve tecrübesine de dayanan denizcilik sektörünün ülkemizdeki dönüm noktası ise 1 Temmuz 1926 tarihidir. Bilindiği üzere, 1 Temmuz 1926'da Kabotaj Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle karasularımızın bağımsızlığı kazanılmış, denizlerimizde taşımacılık ve ticaret hakları Türk gemi ve vatandaşlarına tanınmıştır.

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlama Mesajı
25 Haziran 2023 - 21:22

Denizlerimiz yalnızca ticaret ve hizmet sektörü için değil yaşadığımız dünya ve üzerindeki canlılar için de çok önemli bir unsur olduğundan bu kıymetli tarih vesilesiyle bir kez daha yinelemek isterim ki, yeryüzünde olduğu gibi denizlerimizin de temizliğini ve sürdürülebilirliğini bir an olsun ihmal etmemeli, politika ve çalışmalarımıza bu çerçeveden bakmalıyız. Bu bakış açısı, deniz yaşamının, çevrenin devamlılığı için elzem olduğu gibi denizcilik sektörünün gelişimi ve verimliliği açısından da çok önemlidir.

Barışın Kenti Çanakkale’mizde de boğazın serin ve mavi sularıyla kucaklaşmanın büyük keyfi ile denizciliğimizin gelişmesi, ilerlemesi, katma değer yaratması adına çok önemli bir tarih olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, denizcilerimize ve sektörün emektarlarına saygılarımı iletiyorum.

 

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum