Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferi Mesajı

Kıymetli Hemşerilerim; Denizde ve karada her cephesi ile dünya tarihine geçen Çanakkale Savaşlarının en kanlı mücadelelerinden biridir Anafartalar Zaferi. Bundan tam 108 yıl önce Albay Mustafa Kemal’in 9 Ağustos 1915’te Gelibolu Yarımadasında Anafartalar Grup Komutanı olarak saldırı buyruğu verdiği,10 Ağustos 1915’te de düşman kuvvetlerini bir kez daha bozguna uğrattığı Anafartalar Muharebesinin, Anafartalar Zaferine dönüşünün yıldönümündeyiz.

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferi Mesajı
10 Ağustos 2023 - 17:20

Vatan savunmasında destanlar yazılmış bu topraklarda, eşi benzeri görülmemiş mücadeleler verilmiş ve birçok zaferler kazanılmıştır. Bu sebepledir ki destanlara namzet zaferler görmek isteyenlerin bakması gereken yol olur Çanakkale. 10 Ağustos Anafartalar Zaferi; 19 Mayıs’a, 23 Nisan’a, 30 Ağustos’a ve nihayetinde bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne yürünen yolun en mühim mihenk taşlarından biridir.

Gerek Barışın Kenti Çanakkale’mizin topraklarında yaşanması gerekse ülkenin bağımsızlık ve milli egemenliği yolundaki çok önemli tarihi dönüm noktalarından biri olması sebebiyle Anafartalar Zaferi bizim için çok önemlidir. Yalnız biz Çanakkaleliler için değil, bu ülkenin tüm yurttaşları için bu tarihin kıymeti büyük, bu tarihten çıkarılacak ve yarınlara aktarılacak dersler çok kıymetlidir.

Bugün, büyük bir minnetle 10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferini kutlarken; başta Anafartalar Grup Komutanı ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş mücadelemizde ve Çanakkale Savaşlarında vatanını canı pahasına koruyan ve savunan Mehmetçiğimizi, atalarımızı, 7’den 70’e tüm kahramanlarımızı saygı ve özlemle anıyorum.

10 Ağustos Anafartalar Zaferi kutlu olsun.

 

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum