• Reklam

ÇANAKKALE'DE TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERLE BAŞLADI.

Türk mutfağının tüm yönleriyle tanıtılması ve dünya sıralamasında hak ettiği yere kavuşması amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde, ünlü şef ve akademisyenlerin katkılarıyla başlatılan çalışmayla asırlık geleneksel tarif ve reçeteleri aslına uygun olarak kayıt altına alan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı yayınlandı.

ÇANAKKALE'DE TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERLE BAŞLADI.
23 Mayıs 2022 - 21:24
Türk mutfağının zenginliğini, ünlü şef, akademisyen ve uzmanların katkılarıyla uluslararası alanda tanıtmayı amaçlayan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı Türk mutfağının sağlıklı saklama ve pişirme teknikleri, kaliteli tohumları, doğal malzemeleri ile atıksız, ekolojik ve sürdürülebilir olması ve de farklı kültürler tarafından şekillenen zengin geçmişine dikkati çekiyor.

21-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında 81 ilde kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun teşrifleri ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale Ticaret Borsası'nın işbirliğinde Türk Mutfağı haftası Sunum toplantısı gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkan yardımcısı Gökhan Uysal “İlk kez, bir 'Türk Mutfağı Haftası' ilan edilmesini son derece önemli buluyorum. İnşallah bu gelişme, coğrafyamızın lezzetlerle dolu güzergâhlarında, muhteşem yolculukların vesilesi olacaktır. Çanakkale’nin merkez ve ilçelerinde etkinliklerle kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası ile ilimizin markalaşmış ürünleri ve kadim mutfağın hikâyesi, tüm derinliği ile tanıtılacak. Türk mutfağından en kısa zamanda, büyük ve uluslararası markalar doğmasına katkı sağlayacaktır. İnanıyorum ki Türk mutfağı, sağlıklı, geleneksel ve atıksız yönleriyle dünya mutfaklarında öncü bir yer edinecektir. Bu güce inanır, el birliği yaparsak, gastrodiplomasi alanında yeni rekorlar kırabiliriz." dedi.

Gastronomi turizminin önemini vurgulayan Başkan Yardımcısı Uysal “İnsanlar yeni lezzetleri tadabilmek için kıtalar aşıyorlar, yeni memleketlere gidiyor, yeni insanlarla tanışıyorlar. Çanakkale olarak turizmde ve tarımda önde olan bir iliz. Bu avantajımızı, gastronomimizdeki gücümüzle beraber daha da kuvvetlendirip gelen turist sayısını arttırmaya, ilimizi daha iyi tanıtmaya gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum