ÇANAKKALE TİCARET BORSASI ULUSAL PAMUK KONSEYİ GENEL KURULUNA KATILDI.

Pamuk sektörünün önemli meslek kuruluşlarından biri olan Ulusal Pamuk Konseyinin 2020 Mali ve 2021 Seçimli Genel Kurul Toplantısı geçtiğimiz günlerde İzmir Ticaret Borsasında yapıldı. Çanakkale Ticaret Borsasının üyesi olduğu Ulusal Pamuk Konseyi Genel Kuruluna Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu üyeleri Ruhi Badem ve Birol Çetin katıldılar.

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI ULUSAL PAMUK KONSEYİ GENEL KURULUNA KATILDI.
18 Eylül 2021 - 21:41
Ulusal Pamuk Konseyi Başkanlığı’na yeniden Bertan Balçık seçildi
Ulusal Pamuk Konseyi’nin (UPK) 13. Olağan Genel kurulunda tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Betan Balçık yeniden seçildi.
Toplantıda konuşan Balçık, salgının etkisiyle beraber konsey olarak erken uyarı görevlerini yerine getirdiklerini, raporlar hazırlayarak ilgili kurumlara sunduklarını belirtti. Pamuk priminin artırılması noktasında çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Balçık, Türkiye'nin 1 milyon 250 bin ton pamuk üretme potansiyelinin bulunduğunu, bunun kullanılması için gayret gösterdiklerini söyledi.
Özellikle organik pamuğun çok hızlı bir şekilde talep görmeye başladığına dikkat çeken Balçık, "Biz de sürdürülebilirlik projelerini yapacağız ancak bunu bir hedef doğrultusunda gerçekleştirmemiz lazım. Hindistan'ın durumuna düşüp oyun dışında kalmamamız lazım. Ortak bir aklın devreye girmesi gerekiyor. Bununla birlikte elimizdeki değerimiz GDO'suz pamuk. Türkiye'de GDO yasak olduğu için yurt dışındaki firmalardan talep görüyoruz." diye konuştu.
Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Badem, “Çanakkale Ticaret Borsası olarak üyesi olduğumuz Ulusal Pamuk Konseyi, ülkemiz pamuk sektörünün üretici, sanayici ve tüccarıyla bir bütün halinde gelişmesi ve uluslar arası rekabet gücünün artmasına yönelik görüşlerini ilgili karar mercilerine iletilerek ülkemiz pamuk sektörünün kalkınmasını hızlandıracak adımlar atılmasına destek olan önemli bir konsey. Bugün de İzmir Ticaret Borsası ev sahipliğinde konseyimizin olağan genel kurulunu gerçekleşirdik. Genel Kurulun hayırlı olmasını diliyor, Ulusal Pamuk Konseyi Başkanlığı’na yeniden seçilen Bertan kardeşimizi ve değerli ekibini tebrik ediyorum” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum