"ÇANAKKALE ZAFERİMİZ İNSANLIĞA IŞIK, HEPİMİZE İLHAMDIR"

Çanakkale Zaferi, milletimizin İstiklal ve İstikbali konusundaki kararlılığını gösteren, iman ve bağımsızlık sevdası ile yedi düvele meydan okuduğu, dünya tarihine damga vurmuş şanlı bir destandır. Bütün imkânsızlıklara rağmen yürütülen bu eşsiz mücadele, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlamış, Türkiye Cumhuriyeti'nin de temellerinin atılmasına vesile olmuştur.

"ÇANAKKALE ZAFERİMİZ İNSANLIĞA IŞIK, HEPİMİZE İLHAMDIR"
17 Mart 2022 - 23:21
Şehitlerimizin ulvi kanlarıyla çizilen tarihimizin en yüce şeref ve gurur tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, bizlere çok büyük dersler vermektedir. Bu vatan, bize bırakılmış bir miras değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanettir. Bu sebepledir ki çalışmak, gayret etmek, üretmek, girişimde bulunmak, katma değer yaratmak bu gün atalarımıza layık olmaya çalışmanın bir gereğidir. Atalarımız, nasıl ki kısıtlı imkânlarla başarılar elde etmişlerse, imkân ve şartlar ne olursa olsun, bu milletin de tarımda, sanayide, ticarette ve birçok alanda yeni başarılara imza atması şarttır. Yüzyıllardan beri İlimizde farklı dinlere ve farklı etnik yapıya sahip toplumlar, huzur içinde, barış içinde aynı adada aynı mahallede birlikte yaşamış, ticaret yapmış ve komşu olmuşlardır. Bu model ve anlayış ülkemizin tarihine damga vurmuş ve dünyaya örnek olmuştur. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olarak insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olmuştur.
Bu yıl Çanakkale zaferimizin 107.yıl dönümünde, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yarın açılışının yapılacağı 150 yıllık hayalimiz olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile Çanakkale’miz yeni bir döneme giriyor. Köprümüz ile endüstrileşme, sanayileşme, ülkemize katma değer oluşturacak yatırımlar ve istihdam artacak. İlimiz ve Ülkemiz kazanacak.
Bu vesileyle Çanakkale Ticaret Borsası olarak, Çanakkale Zaferi'mizin 107. yıl dönümünü kutluyorum. 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden tüm kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.
Sözlerimi Şehitler Diyarı Çanakkale’mizden tüm dünyaya, çok büyük bir tarih ve insanlık dersi veren, Zaferimizi en iyi özetleyen şu mısralarla bitirmek istiyorum:
“DUR YOLCU! BİLMEDEN GELİP BASTIĞIN BU TOPRAK BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR..."
S.Kaya Üzen
Çanakkale Ticaret Borsası
Yönetim Kurulu Başkanı
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum