Dev Retroperitoneal Kitle Başarıyla Çıkarıldı

Karın şişliği, ağrı, mide bulantısı şikayetleriyle hastanemize başvuran 67 Yaşındaki Ali Kamalı’ya yapılan tetkikler neticesinde retroperitoneal kitle teşhisi konularak ameliyat kararı verildi.

Dev Retroperitoneal Kitle Başarıyla Çıkarıldı
11 Eylül 2023 - 18:18
Ameliyat hazırlıkları tamamlanan hastamız Gastroenterelojik Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. Barış Türker ve Genel Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. Özgür Kurtkulağı tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edilerek yaklaşık boyutu 35x20x15 cm büyüklüğündeki  dev retroperitoneal kitle çıkarıldı. Hastamız bir hafta sonra sağlığına kavuşarak taburcu edildi.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan hekimlerimiz Op. Dr. Barış Türker  ve Op. Dr. Özgür Kurtkulağı “Retroperitoneal kitleler, karın boşluğunun arkasında, peritoneum adı verilen ince bir zarın dışında yer alan anormal büyümeler veya kitlelerdir. Bu tür kitleler, farklı nedenlerle ortaya çıkabilir ve genellikle çeşitli belirtilere neden olabilir. Retroperitoneal kitlelerin nedenleri çeşitli olabilir. En sık rastlanan nedenler arasında böbrek tümörleri, lenf bezleri ile ilgili problemler, sinir dokusu tümörleri, pankreas kistleri veya tümörleri, bağırsak tümörleri ve nadiren de olsa travma sonrası oluşan kanamalı kistler bulunur. Retroperitoneal kitleler belirli bir büyüklüğe ulaştığında ağrı, karın şişliği, kilo kaybı, mide bulantısı veya bağırsak problemleri gibi belirtilere neden olabilir. Retroperitoneal kitlelerin tanısı genellikle görüntüleme testleri (örneğin, bilgisayarlı tomografi veya manyetik rezonans görüntüleme) ve biyopsi ile konur. Tedavi, kitlelerin türüne ve büyüklüğüne bağlı olarak cerrahi müdahale, kemoterapi veya radyoterapi gibi yöntemleri içerebilir. Bazı retroperitoneal kitleler iyi huylu (habis olmayan) olabilir ve sadece izlenmesi gerekebilir. Diğerleri ise kanserli olabilir ve daha agresif bir tedavi gerektirebilir.” Diye kaydettiler.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum