Gelibolu Peynir Helvası tescillendi!

Çanakkale, coğrafi işaretli ürünleriyle dikkat çekiyor. Gelibolu Peynir Helvası kentin coğrafi işaretli 15’inci ürün oldu.

Gelibolu Peynir Helvası tescillendi!
21 Nisan 2024 - 23:23

Çanakkale bir coğrafi ürünün daha tescilini aldı. Gelibolu Peynir Helvası, Gelibolu Ziraat Odası girişimleriyle 17.10.2023 tarihinden itibaren korunmak üzere, 15.04.2024 tarihinde Mahreç İşareti ile tescil edildi.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Gelibolu ilçemizde kendine has lezzetiyle yaklaşık 700 yıldır üretilmeye devam eden “Gelibolu Peynir Helvası”’nın Türk Patent ve Marka Kurumunca Mahreç işareti ile tescil edildiğini memnuniyetle öğrendik. Başvuru sahibi Gelibolu Ziraat Odasını ve emeği geçen, katkı sunan herkesi tebrik ediyor, ilçemiz için, İlimiz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz. İlimiz genelinde Ezine Peynirimiz, Bayramiç Elmamız, Bayramiç Beyazımız, Çanakkale El Halımız, Bozcaada Çavuşüzümümüz, Yenice Kırmızı Biberimiz, Geyikli Zeytinyağımız, Bayramiç Tahin Helvamız, Bayramiç Zeytinyağımız, Lâpseki Şeftalimiz, Biga Peynir Tatlımız, Biga Pirincimiz, Çanakkale Domatesimizden, Işıkeli Nohut Kahvemiz’den sonra Gelibolu Peynir Helvamızın da coğrafi işaretli ürünlerimiz arasında yer almasıyla Coğrafi işaretli ürün sayımız 15’e yükselmiştir. Çanakkale olarak, coğrafi İşaret tescilli bu ürünlerimiz ile sadece lezzet açısından değil, aynı zamanda kültürel mirasımızın ve el emeğimizin korunmasındaki kararlılığını da göstermektedir. İlimizin sahip olduğu diğer markalaşma niteliğindeki ürünlerimizin de tescil edilmesiyle ürünlerimiz daha da değer kazanarak, hem üreticilerimiz kazanacak hem de tüketicilerimiz doğru ürünle buluşacak ve ilimizin yöresel zenginliklerini daha da güçlendirmeye devam edecektir. Atılan bu adımlar, Çanakkale’mizin gelecekteki nesillere aktaracağı mirasın değerini ve önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu yüzden İlimizde yürütülmekte olan coğrafi işaret tescil çalışmalarını önemsiyor ve Çanakkale Ticaret Borsası olarak destekliyoruz" dedi.


# Çanakkale# Gelibolu# Gelibolu Peynir Helvası# coğrafi işaret

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum