• Reklam

LİF VE POLİMER ARAŞTIRMALARI İÇİN KOCAELİ'DE ÖNEMLİ BULUŞMA

11. Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu, 4-5 Kasım’da Gebze Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Sempozyuma bildiri gönderim süresi için son tarih, 1 Ekim.

LİF VE POLİMER ARAŞTIRMALARI İÇİN KOCAELİ'DE ÖNEMLİ BULUŞMA
30 Eylül 2022 - 19:32
2016’dan bu yana gerçekleştirilen Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumları (ULPAS), 11’inci kez Gebze Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek. Sempozyum; Türkiye Bilimler Akademisi TÜBA’nın desteğiyle gerçekleştirilecek.
                                                                                            
ULUSLARARASI BOYUTTA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Lif ve Polimer Araştırmaları Enstitüsü Platformu adına yaptığı açıklamada, yurtdışından fiziki ve çevrimiçi katılımla sempozyumun hibrit olarak gerçekleştirileceğini kaydeden Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Alanında uzman akademisyen, araştırmacı ve ilgili sektör çalışanları; lif ve polimer alanındaki bilimsel, teknolojik, inovatif çalışmaların sonuçlarını sempozyumumuzda uluslararası boyutta ele alacak. Yenilikçi polimer ve liflerin eldesinden karakterizasyona, doğal ekstrakt maddeler ile tıbbi, kozmetik ve gıda alanında kullanılan nanoliflere, yara örtücü polimerik yüzeylerden işlevsel yapılara, güneş ışığından elektrik enerjisi üreten polimer ve lifli yapılardan akustik kontrol özelliklerine sahip malzemelere kadar pek çok farklı alanda yapılan araştırmalar üzerinden kapsamlı bilgi paylaşımı amaçlıyoruz” diye konuştu.

BİLDİRİ İÇİN SON TARİH 1 EKİM
‘Biyo- ve İşlevsel Lifler’ teması ile yapılacak sempozyuma yoğun ilgi gösterildiğini de kaydeden Prof. Dr. Ulcay, “Sempozyumda bio-malzemeler ve bio-polimerler, akıllı polimerler ve uygulamaları, yenilikçi lifler, enerji uygulamaları, medikal tekstiller, teknik lifler, savunma ve uzay sanayinde kullanılan lifler, kompozit malzemeler ve tekstil yapılar, tekstilde sürdürülebilirlik, geri dönüşüm için polimer, lif, iplik ve ilgili araştırmalar ele alınacak. Sempozyuma katılmak isteyenler, çalışmalarını İngilizce veya Türkçe hazırlanmış tam metin bildirileri ile 1 Ekim’e kadar [email protected] adresine göndermeli. Gönderilen özetler, Sempozyum Bilim Kurulu tarafından değerlendirilecek ve duyurulacak. Tam metin olarak sunulan bildirilerden Bilim Kurulu tarafından seçilenler, sempozyum sonrasında uluslararası bilimsel indeksler tarafından taranan saygın bir dergide hakem değerlendirme sürecinden geçirilecek. Özel sayı olarak tüm bildiriler kitapçığı da TÜBA tarafından ayrıca yayınlanacak” ifadelerini kullandı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum