Portekizli akademisyenler Çanakkale zeytinine hayran kaldılar

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (EGİOSB) iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen “Yüksek Kaliteli Zeytin Üretimi için Üniversite-Sanayi İşbirliği” Avrupa Birliği Erasmus + Programının ikinci gününde çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.

Portekizli akademisyenler Çanakkale zeytinine hayran kaldılar
15 Temmuz 2023 - 13:38
İlk olarak “Yüksek Kaliteli Zeytin Üretimi için Üniversite-Sanayi İşbirliği” Avrupa Birliği Erasmus + Programı destekli proje kapsamında Buta Assos Zeytin Zeytinyağı Fabrikasını Portekizli Akademisyenler ile ziyaret edildi. Buta Assos firması sahibi Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, zeytincilik hakkında katılımcılara deneyimlerini paylaştı.
Ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak birlikte yürüttüğü proje kapsamında Zeytin ve Turizmin önemli noktası olan Geyikli beldesinde ziyaretler gerçekleştirdi. Portekizli akademisyen ile Geyikli Belediye Başkan Vekili Hakkı Aker ziyaret edildi. Geyikli Belediye Başkan Vekili Hakkı Aker, ziyaretçilerine zeytin, zeytinyağı, Ezine peyniri tadımı gerçekleştirerek çeşitli hediyeler sundu.
Daha sonra Portekiz Coimbra Politeknik Enstitüsü akademisyenleri ile birlikte Geyikli'den birçok ülkeye zeytin ve zeytin yağı ihracat eden Dalgıç Zeytincilik firması gezildi. Zeytincilik hakkında deneyimlerini paylaşan firma sahibi Mücahit Dalgıç, Geyikli zeytini ve zeytinyağının Dünya’da önemli bir yere sahip olduğunu ifade edildi.


Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok, ziyaretlerde katılımcılara eşlik etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum