Safra Kesesindeki Bıldırcın Yumurtası Büyüklüğündeki Taştan Ameliyatsız Kurtuldu

Bir süredir mide ve sırt ağısı şikayeti ile ağrı çeken 74 yaşındaki kadın hastamızın safra kesesinden 1 cm büyüklüğünde 14 mm çapında yaklaşık olarak bıldırcın yumurtası büyüklüğünde taş çıktı. ERCP yöntemiyle safra yollarından çıkarılan taş sonrasında hastamız kısa sürede sağlığına kavuştu.

Safra Kesesindeki Bıldırcın Yumurtası Büyüklüğündeki Taştan Ameliyatsız Kurtuldu
10 Ekim 2023 - 15:35
İşlemi gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. Uğur Kahan Öztürk , safra kesesindeki taşların alınmasında kullanılan safra yolunun endoskopik tedavisi (ERCP) yöntemi hakkında bilgi verdi. Dr. Öztürk “ Safra kesesinde oluşan taşlar, hastanın hayat kalitesini olumsuz etkilediği gibi safra yollarını tıkayabilme riski nedeniyle yaşamsal önem taşıyor. Özellikle yemeklerin sindiriminde önemli bir görevi bulunan safra yolundaki taşları endoskopik tedavi (ERCP) yöntemiyle ameliyatsız olarak alabiliyoruz. Yapılan işlem sonrasında da hastamız kısa sürede eski hayatına geri dönebilir.”dedi.
Başhekim Op. Dr. Hasan Keser “Modern tıbbi teknolojik cihazlarımız ile tüm branşlarda başarılı işlere imza atmaktayız. Uzman hekimlerimiz ve deneyimli sağlık çalışanlarımız ile sadece ilimize değil bölgemize ve diğer illerden gelen hastalarımıza da kaliteli sağlık hizmeti sunmaktayız.” Diye kaydetti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum