• Reklam

TOBB, 1 MİLYAR LİRA DESTEKLE DEPREM BÖLGESİ İÇİN KONUT SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Türk İş Dünyası Konut Seferberliği Lansmanı gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde düzenlenen online lansmana; TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve TOBB Türkiye Sektör Meclis Başkanları ile 365 Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanları katıldı.Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun da katılım gösterdiği toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 1 milyar lira katkıda bulunarak deprem bölgesi için konut seferberliği başlattıklarını açıkladı.

TOBB, 1 MİLYAR LİRA DESTEKLE DEPREM BÖLGESİ İÇİN KONUT SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI
03 Nisan 2023 - 17:33
Hisarcıklıoğlu, “Daha önce duyurusunu yaptığımız Konut Seferberliği kapsamında, depremzedeler için kalıcı konutlar inşa edeceğiz. TOBB ve iştiraklerimizde, zorunlu olanlar dışında, tüm harcama ve yatırımlarımızı durdurduk veya erteledik. Tüm kaynaklarımızı bu hayırlı işe seferber ediyoruz. 1 milyar lira nakdi katkı vererek, kampanyayı başlatıyoruz. Odalarımızla, Borsalarımızla, Sektör Meclislerimizle, Kadın ve Genç Girişimci Kurullarımızla, yani camiamızın tamamıyla da, kampanyaya dahil oluyoruz. Onlar, 81 il ve 160 ilçede, bu işin önderliğini üstlenecek ve yerele yayılmasını sağlayacaklar. Ve şimdi buradan tüm iş dünyamızı ve hayırsever vatandaşlarımızı da, bu seferberliğe davet ediyoruz. Unutmayalım ki, bizler el ele verdiğimizde, aşamayacağımız zorluk yoktur. Gün, bir olma, beraber olma, kenetlenme günüdür. Gün Birlik Olma Günü’dür. Siz de gelin, ister bir blok, ister bir daire, ister bir tuğla karşılığı bağışta bulunun. Dayanışma ruhumuz ölümsüzleşsin. Millet olduğumuzu gösterelim. Şehirlerimizi tekrar ayağa kaldırmak için destek verelim. Kampanya sloganımızda da ifade ettiğimiz gibi; gelin hep birlikte el Verin ev Yapalım. Vereceğini destekle, depremzedelerin yarınlarına umut olalım” dedi.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli arka arkaya gerçekleşen büyük depremlerde 50 binden fazla canın kaybedildiğini hatırlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, her milli meselede olduğu gibi, bu deprem sonrasında da, TOBB çatısı altındaki oda ve borsaların, sektör meclislerinin, kadın ve genç girişimci kurullarının hızla seferber olduklarını ve müthiş bir seferberlik içinde hareket ettiklerini ifade etti.

Lansmana katılım gösteren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Ülkemizi derinden sarsan büyük felaketlerden sonra deprem bölgelerindeki vatandaşlarımıza el birliğiyle destek olmaya ve yaralarını bir nebze de olsa hafifletmeye çalıştık. Tüm Oda ve Borsalarımız gibi biz de ilk günden itibaren Valiliğimiz koordinasyonunda elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Şimdi ise en önemli ihtiyaç kalıcı ve sağlam konutlar. Bu kapsamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından ülke çapında, iş dünyamızın ve hayırseverlerin desteğini almak üzere, ‘El Verin Ev Yapalım’ sloganı ile “İş Dünyası Konut Seferberliği” kampanyasını hep birlikte hayata geçiriyoruz. Bu seferberliğe öncü olan başta Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçen tüm TOBB ailesine, Oda ve Borsalarımıza yürekten şükranlarımı sunuyorum. Bizi yardımlaşmanın daha da öne çıktığı mübarek Ramazan Ayı’nda böyle hayırlı bir işe dahil ettikleri için teşekkür ediyorum. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Çanakkalemizin önde gelen iş insanlarını, üye kuruluşlarımızı, yardımsever vatandaşlarımızı ve tüm paydaşlarımızı bu seferberliğimize davet ediyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olan bu günlerde hep birlikte depremzede kardeşlerimize destek olalım” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum