TURAN BİGA'DA AÇILIŞA KATILDI

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga’nın Sakarya Mahallesi’nde hizmete giren 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılışına katıldı. Her fırsatta Çanakkale’ye hizmet etmenin bambaşka bir şeref olduğunu altını çizerek ifade eden Turan, TBMM’nin açılışında bir gün önce Biga’da Kur’an kursu açılışı ve Biga Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılışlarına katıldı.

TURAN BİGA'DA AÇILIŞA KATILDI
06 Ekim 2022 - 16:11
Biga Sakarya Mahallesi’ndeki Kur’an Kursu açılışında açıklamalarda bulunan Turan, “Biz, her temel atma programını, her açılış etkinliğini hemşehrilerimizle bir araya gelmek için birer fırsat olarak değerlendiriyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına bir gün kala aslında Ankara’da olmamız gereken bu zamanda hemşehrimizle birlikte olma fırsatını kaçırmak istemedik. Hem Ankara’daki işlerimizi sürdürüp hem de burada sizlerle birlikte olacak şekilde çalışmalarımızı planladık. Şükür ki, bugün güzide ilçemiz Biga’mızda, Sakarya Mahallemizdeki Kur’an kursu açılışı vesilesiyle sizlerle bir aradayız. Çocuklarımız, bizim göz aydınlığımız. Evlerimizin, sokaklarımızın, bugünümüzün neşe kaynakları, yarınlarımızın ise mimarları, güvenceleri. Hem böylesi kıymetli bir hizmetin hayata geçmesinden hem de tekrar sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Teknoloji çağı dediğimiz günümüzde gençlerimizin ilim ve bilimle hareket etmeleri çok önemli, bir elimizde tablet varken diğer elimiz kitap olacak şekilde çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz. Bugünün teknolojisinde yanlış yayınlar, hatalı bilgiler, gençlerin geleceğini körelten yaklaşımlar en büyük endişemizdir. Anne, babalarımızın, STK’larımızın ve eğitimcilerimizin çok hassas davranması lazım. Zaman zaman ülkemizde de engellemeler olsa da, 28 Şubatlar yaşansa da Kur’an kurslarımız bölgemizin bir gerçeğidir. İnsanımızın, tarihi ve medeniyetiyle kopmaması lazım. Hepimizin bugün var yarın yokuz. Hepimiz rahmetli olacağız. Arkamızdan bir Fatiha okuyacak evlatlar bırakılması kadar değerli bir şey olabilir mi? Açılışını yapıyor olduğumuz Kur’an kursumuz gibi işleri çok kıymetli buluyoruz. Toplamda 114 evladımızın öğrenim gördüğü ve oyun sınıf çeşitliliğiyle, oyun salonuyla, geniş imkânlarıyla komple bir eğitim yuvası olan Kur’an kursumuz mahallemize, ilçemize, bölgemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Protokol üyeleri, davetliler ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen program Biga İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın’ın açılış konuşması ile başladı, protokol konuşmalarının ardından Çanakkale İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Bal tarafından gerçekleştirilen dua ile son buldu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum