UMAT İPSALA İBRAHİM GİRGİN TIR PARKI'NIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

TOBB ve UMAT GTİ tarafından yapımı gerçekleştirilen, Türkiye'den Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı yakınındaki 400 tır ve 100 küçük araç kapasiteli Umat İpsala İbrahim Girgin Tır Parkı açıldı.

UMAT İPSALA İBRAHİM GİRGİN TIR PARKI'NIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
26 Temmuz 2023 - 11:14
Çeşitli sosyal alanlar, market, kafeterya, lokanta, yöresel ürünler pazarı, mescit, berber, döviz bürosu, duş alanları ve çamaşırhaneyle hizmet verecek tır parkına, geçirdiği rahatsızlık sonucu 2021 yılında vefat eden İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin'in ismi verildi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun gerçekleştirdiği açılışa; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz de katılım sağladı.

Tır parkının açılışında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023 hedefleri ve Türkiye vizyonu çerçevesinde hükümet olarak politikaları belirlediklerini, küresel gelişmeleri takip ettiklerini, iç ticareti düzenlediklerini ve ihracatı artırmak için uğraştıklarını, bu çerçevede bugün çok hayırlı ve önemli bir açılış için bir arada olduklarını söyleyerek: "Türkiye'nin en önemli 13 gümrük kapısı TOBB tarafından yenilendi ve modernleştirildi. Bugün Güney Avrupa'ya ve Güney Balkanlara açılan en önemli kapımız olan İpsala Gümrük Kapımızın yenilenmiş haliyle tekrar hizmete açılması ve de bu çerçevede çok büyük bir tır parkının rahmetli İbrahim Girgin'in adı verilen tır parkının hizmete alınması törenlerini birlikte gerçekleştiriyoruz. Allah'tan, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle ülkemizin ticaretine, ihracatının artmasına önemli katkılar yapmasını niyaz ediyorum. Siz değerli ticaret dünyası temsilcilerine, kıymetli taşımacılarımıza, şoförlerimize de büyük kolaylıkla sağlamasını temenni ediyorum" dedi.

Açılışta konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İpsala'nın Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu belirterek, burasının aynı zamanda verimli tarım alanlarıyla Türkiye'yi doyuran, kıymetli ve bereketli bir yer olarak öne çıktığının altını çizerek: "İpsala Sınır Kapısı'nı modernize etmek üzere, Trakya'daki oda ve borsalarımızda birlikte, 2001'de Umat'ı kurduk. Sonrasında tam 150 günde, İpsala Sınır Kapısı'nı modernize ettik ve 2002'de hizmete açtık. Hem şehrimize ve hem de ülkemize kazandırdık. İpsala'da tecrübemiz ve hükümetimizin olumlu yaklaşımı ve onayıyla dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Tüm kara gümrük kapılarını modernize etmeye başladık. Bunu yaparken devlete tek kuruş maliyet yüklemedik. Tersine, daha etkin ve hacimli çalışan kapılar sayesinde devletimizin vergi gelirleri katlanarak arttı. 12 sınır kapımızı, en ileri teknolojiyi kullanarak tamamen yeniledik ve ülkemize kazandırdık. Başta bölgeye olmak üzere, Ülke ekonomisine, tüccar ve sanayicilerimize hayırlı olsun" dedi.

Umat İpsala İbrahim Girgin Tır Parkı açılış töreniyle ilgili bilgi veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu: "Bugün, bölgemize ve Ülkemize katma değer kazandıracak bir yatırımın açılışı için bir araya geldik. Konumu yapısı ve ileri teknolojik alt yapısıyla benzersiz olan İbrahim Girgin Tır Parkı projesi, BM tarafından ilk defa Türkiye'nin bir projesi dünya çapında "en iyi örnek-best practise" seçildi. Bütün dünyaya, sınır geçişlerini hızlı ve güvenli bir hale getirmek için uygulanması gereken model olarak emsal gösterilen bu proje için başta TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, emeği geçen tüm Oda borsa başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum