KAZI ÇALIŞMALARINA TAM DESTEK

İlimiz sınırları içerisinde 10 adet kazı çalışması bulunmaktadır. Çanakkale Merkez, Ayvacık, Ezine, Çan, Biga, Eceabat, Gökçeada ve Bozcaada ilçelerimizde yer alan kazı çalışmalarının 5 tanesi 12 ay faaliyetlerine devam etmektedir.

KAZI ÇALIŞMALARINA TAM DESTEK
26 Temmuz 2023 - 11:16
Çanakkale’nin tarihine ışık tutmak üzere çalışmaların gerçekleştirildiği kazı alanlarımız; Alexandria Troas,  Apollon Smintheion, Assos, İnkaya Mağarası, Maydos, Parion, Tenedos, troya, Uğurlu Zeytinlik Höyük ve  Yeni Bademli Höyüktür.
Derin ve köklü bir tarihe sahip olan Çanakkale’nin her noktasını keşfedebilmek adına ören yerlerinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarımıza, gereken hassasiyet ve önemle devam edilmektedir. Kazı başkanlarımız ve ekipleriyle sürekli görüşmeler ve temaslar gerçekleştirmekte, verimli çalışmaların ortaya konabilmesi adına birçok yönden destek sağlanmaktadır. Bu bağlamda Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Dair Yönetmelik kapsamında Çanakkale Valiliğince İlimizde yer alan 4 adet ören yeri ve 6 adet kazı alanına 2023 bütçesinden 650.000,00₺ nakdi destek sağlanmıştır. Çanakkale turizmine önemli ölçüde katkı sağlayan ören yerlerimize, 2022 yıl sonu verilerine göre 527.629  yerli ve yabancı turist ziyareti gerçekleştirilmiştir.  Kazı alanlarımızdaki çalışmaların ilerlemesi, ören yerlerimizdeki faaliyetlerde misafirlerimize daha fazla hizmet sağlayabilmek adına yapılan kazılarımıza destek verilmeye devam edilecektir.

 
  1. Alexandria Troas Ören Yeri ve Kazısı (Ezine)-12 ay
  2. Apollon Smintheion Ören Yeri ve Kazısı (Ayvacık)-kazı sezonu
  3. Assos Ören Yeri ve Kazısı (Ayvacık)-12 ay
  4. İnkaya Mağara Kazısı (Çan)- kazı sezonu
  5. Maydos Kilisetepe Höyüğü Kazısı (Eceabat)-kazı sezonu
  6. Parion Kazısı (Biga)-12 ay
  7. Tenedos Kazısı (Bozcaada)-kazı sezonu
  8. Troya Ören Yeri ve  Kazısı (Merkez )-12 ay
  9. Uğurlu Zeytinlik Höyük Kazısı (Gökçeada)-kazı sezonu
  10. Yeni Bademli Höyük Kazısı (Gökçeada)-kazı sezonu

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum