YAŞLI VATANDAŞLARIMIZ İÇİN DOLU DOLU BİR GÜN

Valiliğimiz koordinatörlüğünde yürütmekte olduğumuz 2020-1-TR01-KA204-092414 numaralı “Aktif Yaş Alan Avrupalı Emektarlar” isimli Erasmus+ projemizin yereldeki ikinci büyük etkinliği gerçekleştirildi. Aktif Yaşlanma ve Yaşlı Dostu Kentler ana temalı projemizin bu etkinliğinde tüm ortak şehirlerde ortak ülkelerin kültürel mirasını yansıtacak etkinlikler gerçekleştirilecek.

YAŞLI VATANDAŞLARIMIZ İÇİN DOLU DOLU BİR GÜN
18 Mayıs 2022 - 17:09
Bu kapsamda proje koordinatör ili olan Çanakkale’de, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesi’nde de yerel alan Ebru Sanatı etkinliği gerçekleştirildi. Çanakkale Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen, Anneler Günü’nün de unutulmadığı ve “Muhterem Anneler Ebru’da” adı verilen etkinliğimize yaşlı bireylerimiz yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğimize katılan birçok yaşlı vatandaşımız hayatında ilk kez Ebru etkinliği yapmış olsa da ortaya güzel eserler çıkararak hoşça vakit geçirdiler.
Aynı günün devamında ise klinik psikolog Yağız ATA tarafından Kahkaha Terapisi etkinliği düzenlendi. Terapi süresince nefes egzersizi, grup terapisi, psikodrama, grup eğitimi seanslarına katılan yaşlılarımız, birbirlerini daha yakından tanıyarak kaynaşma olanağına erişti. Seanslarımız sonrasında da kendi kendilerine uygulayabilecekleri nefes egzersizi tekniklerini de içeren etkinliklerimiz sayesinde yaşlı vatandaşlarımız keyifli bir gün geçirdiler.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum